Yönetim değişikliğinden sonra Cumhuriyet'te son durum: Görevden alınanlar, istifa edenler...

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nda dün gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından bazı isimler görevden alınırken, kimi isimler gazeteden ayrıldılar.

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nda dün gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından bazı isimler görevden alınırken, kimi isimler gazeteden ayrıldılar. 

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Alev Coşkun’un yeniden vakıf başkanı olarak seçilmesinin ardından Cumhuriyet'te hareketli günler yaşanmaya devam ediyor.

ASLI AYDINTAŞBAŞ AYRILDI

Gazetenin köşe yazarlarından Aslı Aydıntaşbaş, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama ile gazeteden ayrıldığını açıkladı. Aydıntaşbaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bu zamana kadar Cumhuriyet gazetesinde yazmaktan şeref duydum. Oradaki dostların mağduriyeti ve verdiği demokrasi mücadelesi, altın harflerle tarihe geçmiştir. Ben de bundan sonra yazmamaya karar verdim. Cumhuriyet’e ve okurlarına teşekkür ederim."

MURAT SABUNCU VEDA YAZISI YAZDI

Yönetim değişikliğinin ardından Murat Sabuncu, yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini bıraktı.

Sabuncu, Cumhuriyet’te ilk ve son kez kaleme aldığı editoryal yazıya “Karanlığa karşı yaşasın Cumhuriyet” başlığını koydu.

Sabuncu, "Şimdi gitme zamanı. Sebebini tarih yazacak. Kimse benim ağzımdan Cumhuriyet aleyhine tek bir kelime duymayacak" ifadesini kullandı. 

YENİ YÖNETİMİN GÖREVDEN ALDIKLARI 

Yeni yönetim, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faruk Eren ve Yazı İşleri Müdürü Bülent Özdoğan’ı görevden aldı.

Görevden alınan Faruk Eren halen DİSK Basın-İş genel başkanlığı görevini yürütüyor, meslektaşı Bülent Özdoğan da DİSK Basın-İş üyesi. 

AHMET İNSEL, ÖZGÜR MUMCU, GÜRAY ÖZ DE YAZMAYACAK

Yeni künye ile çıkan ilk sayıda Murat Sabuncu’nun ve Ahmet İnsel’in yazılarına sitesinde yer vermeyen gazetede, Orhan Erinç ve Hikmet Çetinkaya’nın da Vakıf yönetiminden istifa ettiği ve bunlarla birlikte Özgür Mumcu, Güray Öz, Kemal Can ve Aslı Aydıntaşbaş’ın da artık yazı yazmayacağı, Musa Kart’ın da çizimlerine son verdiği öğrenildi.