Yön Radyo iki dinleyicisini Çin'e gönderiyor

Çin Uluslararası Radyosu (CRI) ile Yön Radyo işbirliği düzenlenen “Ben ve Çin” konulu kompozisyon yarışması sona erdi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 60’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

Törene CRI Birinci Başkan Yardımcısı Xia Jixuan başkanlığındaki 5 kişilik Çin Heyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Zhang Zhil katıldı.

Medya, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan YÖN Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kılınç, “Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin iki seçkin kurumu, YÖN Radyo ve CRI, kamusal yayıncılığın güzel örneklerini uluslararası alana taşırken iki kültürün buluşması için yeni köprüler kurmaya devam edeceklerdir.” dedi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan CRI Birinci Başkan Yardımcısı Xia Jixuan ise Çin Uluslararası Radyosu ile Yön Radyo’nun işbirliği gerçekleştirilen yarışmaya yaklaşık 4 bin kişinin katılması, Türk halkının Çin’e olan dostluğun bir ifadesidir” dedi.

Xia Jixuan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çin-Türkiye dostluğunun sürekli olarak pekiştirilmesi, her iki ülke halklarının ortak arzusudur. Bu arzunun yerine getirilmesinde önemli rol oynayan Çin Uluslararası Radyosu olarak, Türk toplumunun bütün kesimlerinin desteğini de alarak Çin-Türkiye dostluğunun zeminini pekiştirmek için çabalarımızı sürdüreceğiz.”

Konuşmaların ardından kompozisyon yarışmasında birinciliği paylaşan Leyla Ünver ile Mehmet Ali Öztürk, ödüllerini CRI Birinci Başkan Yardımcısı Xia Jixuan ve YÖN Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kılınç’ın elinden aldılar.

Leyla Ünver ve Mehmet Ali Öztürk, önümüzdeki hafta CRI’nın konuğu olarak Pekin’de ağırlanacaklar.

Kompozisyonu özel ödüle değer bulunan Yurdanur Atadan ise ödülünü Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy’dan aldı.

İkincilik ödülüne layık görülen 3, üçüncülük ödülüne layık görülen 9 Yön Radyo dinleyicisi de hediyelerini Çin’den gelen konukların elinden aldılar.

(soL - Haber Merkezi)