Yılmaz Özdil yazdı, Taner Yıldız oynadı

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, katıldığı bir televizyon programında, madencilerin Soma'daki katliamda hayatlarını kaybetmesine "müstahak" diyerek AKP propagandasına yardımcı olurken, Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan Özdil'e cevap gecikmedi.

(soL - Haber Merkezi) Hürriyet gazete yazarı Yılmaz Özdil, Halk TV'de katıldığı bir programda Soma'daki maden katliamında hayatını kaybeden maden işçileri için, "O işçiler için bu kaza normaldir hatta müstehaktır, Türkiye layığını buldu" dedi.

Özdil, Somalı işçilerin Başbakan Erdoğan'ın Manisa ve İzmir'deki mitinglerine para karşılığı katıldıklarını ve Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunduklarını bu sebepten dolayıda bu kazanın onlara müstahak olduğunu söyledi.

Yılmaz Özdil - Soma Faciası Müstehaktır | Alkışlarla Yaşıyorum

Yıldız, Özdil'in 'hizmetini' değerlendirdi
AKP'li Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, Yılmaz Özdil'in bu sözlerine cevap verdi. Yıldız şunları söyledi:

"Çok destek görüyoruz, çok eleştiriler de alıyoruz. Ancak bugün bir eleştiri var ki bu kısmına dayanamayacağım arkadaşlar, Bir adam diyor ki, "Bunlar AK Parti mitingine gittikleri için, bunlar müstehaktır" diyor. Ben 76 milyonun yaralı olduğunu söylemiştim ama, 1 kişiyi bu sayıdan çıkarın. Ben buna artık hiç bir şey söyleyemiyorum. Böyle bir insanla yan yana nasıl çalışılabilir, böyle bir adamla nasıl bir fikir beyan edilebilir. Biz basının özgür olmasını istiyoruz ama, buna ne diyebiliriz. Ben herkesi 301 insanın cenazesine saygı göstermeye çağırıyoruz. Böyle bir cümle kabullenemez. Bu kadar da haksızlık olmaz."