Yiğit Bulut'tan Yeni Osmanlı'ya slogan hediyesi

Yiğit Bulut, bugünkü köşe yazısına taşıdığı uyduruk sloganla Yeni Osmanlı'yı özetledi.

Son dönemde sık sık AKP'nin Türkiye'yi "küresel güç" haline getirdiğini iddia eden Yiğit Bulut, bugün kaleme aldığı "Başbakan 'Yeni Kıbrıs Manifestosu'nu tanımladı! Türk halkı rahatladı!" başlıklı yazısı ile "küresel güç" olmanın nasıl bir şey olduğuna açıklık getirdi. Bulut'a göre Erdoğan tavrını koydu ve Kıbrıs'ın bir "Rum adası", Akdeniz'in de bir "Yunan gölü" olmasının önüne geçti.

Yiğit Bulut tabi ki Başbakan Erdoğan'ın, Kıbrıs'ın yüzde 3'ünü işgal etmiş durumda olan İngiliz askeri üssü ile ilgili tek söz söylememesine değinmedi. Yiğit Bulut, Akdeniz'in bir "NATO ve ABD" gölü olmasına da değinmedi. Ancak Bulut, "küresel güç" olmanın ne demek olduğuna açıklık getirdi: KKTC Türkiye'nin yeni vilayeti olabilir.

Anlayacağınız, Kıbrıs'taki yaklaşık 50 yıllık statükonun korunması, milliyetçiliğin körüklenmesi ve Kıbrıs'a çöreklenmiş emperyalist ülkelere tek söz söylenmemesi "küresel güç" olarak pazarlanıyor. Nasıl mı? Şöyle

"Sonuç: Kıbrıs konusunda bir vatandaş olarak endişelerim, Başbakan Erdoğan'ın YENİ KIBRIS MANİFESTOSU ile rahatlama yoluna girdi. Bu manifestoyla 2012 sonrası tek bir yol kalıyor KKTC toprakları "Türkiye'nin yeni vilayeti" olabilir! Yaşasın tam bağımsız güçlü emperyal Türkiye!"

(soL - Haber Merkezi)