Yeni Şafak'tan tecavüze karşı çözüm: Fıtrata dönelim

Yeni Şafak yazarları Kemal Öztürk ve Akif Emre, Özgecan Aslan cinayetinden sonra 'çözüm' önerilerini yazdı.

Özgecan'ın öldürülmesinin ardından Yeni Şafak'ın iki yazarı, Kemal Öztürk ve Akif Emre, bugün köşelerinde taciz ve tecavüze karşı 'çözüm' önerilerini yazdı.

Akif Emre köşesinde, "Bugün dünyamızda insanlığın temel sorunlarından biri fıtratı koyup kollamak sorunudur, Modern insanın haddi aşan çılgınlıkları postmodern dönemde fıtratı zorlamaktadır. İnsanın biyolojik, psikolojik, ruhsal fıtratıyla oynandığı bir meydan okuma ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Kemal Öztürk ise, "Kadına şiddet, taciz, uyuşturucu, Bonzai, Vandalizm, alkolizm, şiddet ve nihayet canice işlenen cinayetlerin temelinde ortak sorunun aile kurumundaki sıkıntılar. Bu kurum düzelmediği sürece, istediğimiz kadar kadına şiddet ya da vahşi cinayetlere karşı kampanya yapılsın, sonuç değişmez" şeklinde yazdı.

Akif Emre'nin köşesinden bir bölüm şöyle:

Bugün dünyamızda insanlığın temel sorunlarından biri fıtratı koyup kollamak sorunudur. Modern insanın haddi aşan çılgınlıkları postmodern dönemde fıtratı zorlamaktadır. İnsanın biyolojik, psikolojik, ruhsal fıtratıyla oynandığı bir meydan okuma ile karşı karşıyayız.

Tecavüz ve cinayet üzerinden yapılan tartışmada, meydanlara salınan birbirine mutlak zıtlık içinde, hatta düşman bir dille kurgulanan cinsiyetçi dil aslında fıtratın sorgulanmasıdır.

Müslümanların bugün insanlık karşısında en büyük sorumluluklarından biri insan fıtratını insana karşı savunmaktır. 

Kemal Öztürk'ün köşesinden bir bölüm:

Modernizm karşısında kısa sürede ezilip gitmediysek, Avrupa toplumları gibi değerler çöküntüsü yaşamadıysak bu, medeniyetimizin aile kurumuna verdiği önemden gelir. Aile koruması olmasaydı belki de bizdeki uyuşturucu kullanımı, ahlak yozlaşması, yabancılaşma Avrupa standartlarından fazla olurdu. Bu kadar genç, heyecanlı ve hareketli nüfusumuzu başka hiç bir güç aile ortamı kadar kontrol altında tutamazdı.