Yeni Şafak'ın 'Birleşik Haziran Hareketi' korkusu: 'Yeni Gezi isyanı hazırlığı'

Yeni Şafak gazetesi, Birleşik Haziran Hareketi'ne ilişkin yaptığı haberde, "Türkiye seçimlere aylar kala yeni bir “Gezi kalkışması” ile karşı karşıya bırakılmak isteniyor" ifadelerini kullandı. Haber gazete "Yeni Gezi isyanı hazırlığı" ifadeleriyle duyuruldu.

Haber Merkezi

13 Şubat'ta başarılı bir eğitim boykotunu gerçekleştiren ve ardından AKP'nin tutuklama ve gözaltı saldırılarına uğrayan Birleşik Haziran Hareketi'ne ilişkin bugün Yeni Şafak gazetesinde ilginç bir haber yer aldı.

"Türkiye seçimlere aylar kala yeni bir 'Gezi kalkışması' ile karşı karşıya bırakılmak isteniyor. Başını 'Birleşik Haziran Hareketi' (BHH) olarak isimlendirilen grubun çektiği oluşumlar açıkça hedefin 7 Haziran seçimleri olduğunu deklare etti" denilen haberde, Birleşik Haziran Hareketi'nin yayınladığı “Haziran ve seçim tavrı” açıklamasına  atıf yapıldı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Kamuoyu BHH’yi 13 Şubat’taki “Laik ve Bilimsel Eğitim için Boykottayız” eylemi ile tanıdı. Gerekli önlemlerin zamanında alınmasıyla vandalizme dönüşmeden engellenen eylemler sonrası Gerçek hedefini ise daha sonra açıkladı. Hareketin asıl hedefi ise 13 yıldır kesintisiz iktidar olan ve halkın yarısından fazlasının teveccühü ile yeniden iktidar olmasına kesin gözüyle bakılan AK Parti olduğunu açıkça ortaya ortaya konuldu. Hareket, “8 Haziran’da daha güçlü bir haziran” sloganıyla 7 Haziran seçimlerine kadar AK Parti ile mücadelenin nasıl olacağını belirlemek için bu hafta sonu bir yol haritası belirlemek için şehirlerdeki yapılanmasını harekete geçirdi.

BHH’nin kamuoyuna açıkladığı “Haziran ve Seçim tavrı” konulu duyuruda şu ifadeler dikkat çekiyor: “AKP diktatörlüğüne karşı halkın birleşik ve örgütlü mücadelesinin sorumluluğunu üstlenen BHH seçim sürecinde de AKP’yi geriletmeyi temel alan aktif bir mücadele yürütecektir. Bu mücadelesini AKP faşizmi karşısındaki tüm ilerici-devrimci ve demokrat güçlerle dayanışma içerisinde sürdürecektir.”