Yeni Şafak 'kapı gibi belge' dedi, İlber Ortaylı'yı küfürbaz ilan etti

Yeni Şafak, alay konusu olan "Atatürk'ü İnönü zehirledi" belgelerinin "kapı gibi belge" olduğunu ileri sürerek İlber Ortaylı için " tarihe 'Küfürbaz Tarihçi' olarak geçecek" dedi.

Haber Merkezi

İlber Ortaylı'nın, Yeni Şafak'ın yayınladığı belgeleri, "Her şeye bulaşmayın. Bunu gazeteler çok yapıyor. Kendine göre yeni Türkiye kuruyorlar. Bok kurarsınız. Güldürmesinler adamı" sözleriyle yanıtlaması Yeni Şafak'ı kızdırdı.

Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, konuya ilişkin kaleme aldığı köşe yazısında Ortaylı için "küfürbazlıkta tarih yazdı" ifadelerini kullandı.

Korkmaz, sosyal medyada alay konusu olan "Atatürk'ü İnönü zehirledi" belgelerini "kapı gibi belge" olarak tanımlayarak diyecek söz bırakmadı.

Korkmaz'ın yazısının bir bölümü şöyle:

Anlaşılan o ki, İlber Ortaylı, tarihe “Küfürbaz Tarihçi” olarak geçecek! Kapı gibi belgelere bilimsel bir karşılık mı veriyor? Hayır! Çürütebiliyor mu? Yine, hayır! Belgeleri yayınlanan konuyu tartışmaya dahi tahammülü yok!
Peki, ne yapıyor? Sadece küfür ve hakaret edebiliyor!
Yeni Şafak muhabirine “Belge melge yaramaz, bunlar kocakarı laflarıdır. Bizim milletimiz tarih bilmez. Böyle aptal aptal konuşur” diyor.
Yani? “İlber'lerin kabul etmediğine” belge diyemiyoruz!
Bu kafaya göre; “kaçışı olmayan” sahih belgelere “belge” deme özgürlüğümüz bile yok! Resmi tarih ne yazmışsa, onu “tartışmasız” ve de “çaresiz” kabul edeceğiz! Aksi halde, en azından “bolca küfür” yemeye mahkûmuz!
Dakikada bilmem kaç sözcük küfür atabilen, farklı fikirlere ancak böyle mukabele edebilen Meşhur Tarihçi, “Atatürk'ün zehirlenmesi ile” alakalı belgeleri görmek dahi istemiyor:
Bunun adı “Resmi Tarih” putçuluğudur!