Yeni Akit Büşra Ersanlı’yı hedef gösterdi

Eski adıyla Vakit yeni adıyla Yeni Akit gazetesi insanları hedef gösteren nefret ve kin dolu manşetlerine bir yenisini daha ekledi ve KCK operasyonunda gözaltına alınan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’yı hedef gösterdi.

Yeni Akit gazetesi bugünkü manşetinde, KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’yı hedef göstererek, ‘Her Taşın Altında O Kadın’ manşeti attı. "İllegal her kuruluşun ve eylemin merkezinde Ersanlı’nın yer aldığını" yazan Yeni Akit gazetesinin iddiaları ise birbirinden ilginç. BDP’nin hemen her parti de var olan siyaset akademisi illegalmiş gibi gösterilirken, ablasının kocasının Ergenekon sanığı olması ve kocası Cem Behar’ın Musevi olması Ersanlı için suç delili sayıldı.

Akademi Öcalan’ın talimatıyla kuruldu iddiası
Yeni Akit gazetesinden Fatih Akkaya’nın haberine göre BDP siyaset akademisi Abdullah Öcalan’ın talimatıyla kuruldu ve PKK’ye kadro yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda verilen “Abdullah Öcalan'ın Görüşme Notları”, “PKK Tarihi”, “Örgüt Disiplini, Kent Konseyleri”, “Dinler Tarihi” gibi derslerde ‘PKK propagandası’ yapıldığını 'kanıtlıyor.'

Öcalan’ın derslerde peygamber olarak anlatıldığını belirten Yeni Akit gazetesi, yine derslerde İslam dinine ve Türkiye devletine hakaret edildiğini ve bağımsız bir Kürdistan Devleti kurulması yolunda projeler ortaya konulduğunu yazdı. Bu bilgilerin nereden alındığına dair herhangi bir belge göstermeyen gazeteye göre "her taşın altından çıkan" Ersanlı’nın bu akademide ders vermesi onun suçuna delil olarak gösterildi.

BDP’li olması ve öğretim üyesi olması ilginçmiş!
Yeni Akit haberinde, akademi kapsamında Büşra Ersanlı’nın vermiş olduğu “toplumsal cinsiyetçilik” dersini de ‘PKK propagandası’ sayarken, kariyerinin ilginç olduğu iddia edilen Ersanlı ile ilgili ilginçlik belirtileri olarak, BDP Parti Meclisi üyesi olması ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olması sayıldı.

Musevi eş suç delili mi?
Ersanlı’nın George Soros'un Helsinki Yurttaşlar Derneği'nin kurucularından olduğunu belirten Yeni Akit gazetesi yine Ersanlı’nın, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Teorisi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olan eski eşinin Musevi olmasını da suç delili olarak gösterildi.

Ablası Perinçek’in eski eşi, o halde Ersanlı suçlu!
Haberde 1972 yılında Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi (TİİKP) örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı tutuklandığı ‘tespit edilen’ Ersanlı’nın bu davada "Hükümetin izni olmadan belli ideolojide veya yurtdışı destekli cemiyetleri kurmak ve işletmek” suçundan 15 yıl ağır cezasına çarptırıldığı ancak af kanunuyla 1974 yılında tahliye edildiği belirtildi.

Yine eski eşi İş Adamı Mehmet Ali Zarifoğlu’nun da TİKB örgütü mensubu olmaktan faaliyet gösterdiği için çeşitli tarihlerde gözaltına alınması da Ersanlı için Akit’in ortaya çıkardığı suç delillerinden sayıldı.

Ersanlı ile ilgili Akit’in keşfettiği bir diğer ilginç suç tespiti de Ersanlı’nın ablası Fatma Sırma Evcan'ın Doğu Perinçek'in eski eşi olması gösterildi.


Yine karikatür rezaleti
Haberin altına bir de Ersanlı karikatürüne yer veren Yeni Akit gazetesi, Ersanlı’nın ağzından yaptığı konuşmalar sırasında kurşun aktığını göstermeye çalışırken akademide Toplumsal Cinsiyetçilik dersi veren Büşra Ersanlı’nın kolunun altına ‘Örgüt tarihi ve önderlik’ yazan bir kitap çizmesi dikkat çekti.

Yeni Akit bunu ilk kez yapmıyor
Daha önceki adı Vakit olan gazete kurulduğu günden bu yana aydınları, hukukçuları, gazetecileri, akademisyenleri sürekli bir biçimde hedef gösteriyor. Hatırlanacağı üzere aldıkları türban kararından sonra Danıştay 2. Dairesi üyelerinin fotoğraflarını manşetten vererek onları hedef gösteren gazete saldırının da mimarı olmuştu.

Yine Topkapı Sarayı'ndaki İdil Biret konserine Alperenler tarafından yapılan saldırıyı da tetikleyen de Vakit gazetesi olmuştu. Gazete ÇYDD Başkanı Türkan Saylan’ın kanser hastalığına yakalandığı dönemde saçları döküldüğü için başını örtüyle kapatması üzerine, gazetecilik değerlerini çiğneyerek "Hayatını örtü düşmanlığına adadı... Ömrünün son döneminde başörtü takmaya mecbur kaldı... Allah'ım (cc) sen her şeye kadirsin!.." ifadelerine yer vermişti. Aynı gazete tacizci Hüseyin Üzmez’e ise sahip çıkarak, olaydan ‘adı kötüye çıkmış bir kadının kızı olması’ sebebiyle 14 yaşındaki kızı sorumlu tutmuş ve iddiaların doğru olmadığını savunmuştu.

Daha sonra Yeni Akit adını alan gazete bu kimliği ile de boş durmayarak TKP'li öğrencileri karalayan haberlere imza atarken, yine gazetede çıkan bir okuyucu köşesi yazısında Burhan Kuzu'ya atılan yumurtaların ardından şu yazıya yer verilmişti: "Tüm gösteri, boykot ve grevler yasaklanmalı... İyisi mi göstericilerin üzerine vurmak, öldürmek gayesiyle ateş açmak. Kaçan gösterici nerede bulunursa zımbalanmalı. İsterse bir ay, bir sene sonra ele geçsin”

(soL - Haber Merkezi)