Yandaşların 'Afrin' haberine sosyal medyadan büyük tepki

Milliyet'ten, Star'a birçok yandaş gazetenin 'Afrin’den şok fotoğraf' başlığıyla paylaştığı haber sosyal medyada tepki topladı.

Güneş, Star, Milliyet gibi yandaş gazeteler tarafından yayımlanan "A Haber kaynaklı" fotoğrafın haberi sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Erdoğan'dan çok Erdoğancılık yapmasıyla bilinen gazeteler, tepki çeken haberi “Afrin'den şiddetli geçen bir çatışmanın ardından bulunan bir mermi kovanının havada başka bir mermi ile çarpışarak içinde kaldığı görüldü” ifadeleriyle duyurdu.

Afrin operasyonu Çanakkale savaşıyla birleştirilmeye çalışılırken, haberde “TSK ve ÖSO'nun Afrin'de PKK/YPG'ye karşı sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'ndan zaman zaman yaşanan çok şiddetli çatışmaların ardından ortaya çıkan manzara tüyler ürpertti. Afrin'de PKK'lı teröristlere karşı amansız bir mücadele veren kahraman Mehmetçik ile ÖSO birlikleri çıkan bir çatışmanın ardından gördükleri mermi kovanı sonrası şaşkınlıklarını gizleyemedi” ifadeleri kullanıldı. 

Geçtiğimiz günlerde Çankırı'nın Atkaracalar ilçesi Ilıpınar Mahallesi'nde bir gölette balıkların azalması, 'Asker balıklar Afrin'e savaşmaya gitti' şeklinde haberleştirilmişti.

Sosyal medya kullanıcıları Çanakkale savaşında havada çarpışan merminin fotoğrafını da paylaşarak Milliyet’in “yalan haber” yaptığını belirtti. Habere, “Milliyet, Afrin’den diye bir haber paylaşmış. Mermi ateşlendiği anda silah namlusundan mermi çekirdeği fırlar, silahın yanından boş kovan yere düşer. Kovan ve Çekirdek ateşlendiğinde ayrılır. Bu haber ile neyi amaçladınız?” diye tepki geldi.