Yandaşlar Basın Konseyi'nden çekildi

Oktay Ekşi'nin bir yazısında hükümete "analarını da satarlar" diye yüklenmesinin ardından TRT, Anadolu Ajansı, Samanyolu Basın Grubu ve TGRT Basın Konseyi'nden çekilme kararı aldı.

Eski Hürriyet Gazetesi Yazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin bir yazısında hükümetten bazı isimler için kullandığı "Analarını da satarlar" ifadesine tepki gösteren TRT, Anadolu Ajansı, Samanyolu Basın Grubu Türkiye gazetesi ve TGRT Haber Basın Konseyi'den çekilme kararı aldı.

Hürriyet Gazetesi'ndeki görevinden istifa ettikten sonra Basın Konseyi'ndeki görevinden de istifa etmesi istenilen Ekşi, konsey üyelerinden destek istemişti.

Basın konseyindeki çekilme kararının ilki TRT'den geldi ve hükümete yakınlığı ile bilinen medya grupları da TRT'yi takip etti. TRT konuyla ilgili açıklama yayınlayarak Oktay Ekşi'nin tarafsızlığı uzun süredir tartışılan konseyin itibarını sarstığı ileri sürüldü. TRT adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bugünden itibaren böyle bir yapı içerisinde varlığını devam ettirmesi, Kurumun saygınlığı açısından uygun görülmemiştir. Kuruluş amacına uygun şekilde yeniden yapılandırılana kadar, TRT olarak, Basın Konseyi’nden çekiliyoruz."

Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB), üyelerinin Basın Konseyi’nden çekilmesi yönünde karar aldıklarını bildirdi. YBTB Genel Başkanı Şeyda Açıkkol yaptığı yazılı açıklamada, birliğin kurulduğu 1998 yılından bu yana Basın Meslek İlkeleri’ni savunduğunu belirterek, Ekşi'nin görevinden istifa etmemesi nedeniyle çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı’ndan yapılan açıklamada da, kurumun Basın Konseyi’nden ayrıldığı açıklandı. TRT ve Anadolu Ajansı'nın ardından Samanyolu Basın Grubu, Türkiye Gazetesi, TGRT Haber de Basın Konseyi üyeliğinden ayrıldığını açıkladılar.

(soL-Haber Merkezi)