Yandaş medya üniversitede "içkiye" taktı

Cihan Haber Ajansı (CHA) Anadolu Üniversitesi'nde bir sergi açılışında sıcak şarap ikram edilmesini "hayal gücünü" zorlayan unsurlarla süsleyerek haberleştirdi, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi yöneticileri ve öğretim görevlilerini hedef gösterdi.

Üniversiteliler sorunları için eylemlerini artırırken, yandaş medya üniversitelerin ve öğrencilerin sorunlarına eğilmek yerine, üniversitelerde hükümetin arzu ettiği modele uymayan her türlü etkinliğe karşı düşmanca haberler yapmaya devam ediyor.

Son olarak, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışında sıcak şarap ikram edilmesini eleştiren ve fakülte yönetimini hedef gösteren bir haber servis etti.

"Bazı öğretim üyeleri, kepçeyle şarap dağıtımının yapıldığı sergiye küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte katıldı. Geçtiğimiz günlerde aynı üniversitenin İletişim Fakültesi'nde de öğretmen ve öğrencilerin birlikte katıldığı içkili kantin partisi yapılmıştı" denilerek üniversitede önceki etkinliklere işaret edilen haberde, sıcak şarabın nasıl yapıldığı sanki fakültede işlenen bir suç tarif ediliyormuş gibi detaylı bir şekilde anlatıldı:

"Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrencilerin yaptığı resimler, geçtiğimiz perşembe akşamı organize edilen bir sergiyle tanıtıldı. Öğrencilerin el emeği göz nuru olan resimlerin tanıtımı için açılan sergide su gibi alkol tüketildi. Fakülte içerisinde sergi salonun bulunduğu alana önce içerisi şarap dolu bir kazan ile bir tüp getirildi. Ardından içi şarap dolu olan kazan katılımcıların ve öğrencilerin gözü önünde kaynatıldı. Daha sonra ateşten indirilen kazandaki şarap, sergiye katılanlara kepçeyle dağıtıldı. Sıcak şarabın dağıtıldığı sergi açılışına çok sayıda öğrenci ile öğretim görevlisi katıldı."

Yaratıcılığın böylesi...
Baştan aşağı belli bir amaç için üretildiği açık olan haberde, "Güzel Sanatlar Fakültesi'nin hemen girişinde açılan sergi salonundan yayılan sert kokudan dolayı bazı öğrencilerin mide bulantısı yaşayarak istifra ettiği"nin belirtilmesi ise muhabirin hayal gücünün ne kadar gelişmiş olduğuna işaret ediyor.

Fakültede öğrenim gören "bir grup öğrenci"ye dayandırılan haberde, öğrencilerin eğitim almak için geldikleri fakültede "bütün kötülüklerin anası içkinin ikram edildiği" şeklindeki düşüncelerine yer veriliyor:
"Eğitim almak için geldiğimiz bu fakültede ne hikmetse bizlere terbiye ve eğitim yerine bütün kötülüklerin anası olan içki ikram ediliyor. Çağdaşlık, modern sanatçılık olarak bizlere lanse edilen bu tür organizasyonların okul dışında yapılmasını istiyoruz. Öğrencilere yönelik organizasyonlarda bu tür kötü alışkanlıkların teşvik edilmesi hoş değil."
(soL-Haber Merkezi)