Yandaş 'Medya Derneği' yolda

Kamuoyunun "yandaş" olarak tanıdığı gazeteci ve medya yöneticileri kuracakları bir dernekte bir araya gelecek. Böylelikle, AKP'nin ele geçiremediğinin alternatifini yaratma stratejisi medyada da devreye girmiş olacak.

Yandaş basında, kuruluşu, "medyada kaliteyi artırmak amacı güdüldüğü" iddiasıyla duyurulan Medya Derneği, bugün yapılacak bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılacak. Mesleğin en büyük ve en eski örgütü olan, her kesimden gazeteciyi buluşturan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne (TGC) alternatif olmak üzere yola çıkan derneğin başkanı, Sabah gazetesi çizeri ve aynı zamanda Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile tanınan AKP milletvekili Nursuna Memecan'ın eşi Salih Memecan olacak.

Önümüzdeki Nisan ayında yapılacak TGC seçimlerinde “yandaş” medya mensuplarının cemiyeti ele geçirmek üzere harekete geçtikleri fakat birtakım yoklamalar sonucu seçimleri kazanma koşullarına sahip olmadıkları, hatta TGC'ye üye dahi olmayan bu isimlerin üyeliğe başvuruları kabul edilse bile tüzüğe göre seçimlere girme hakkını ancak 10 yıl sonra kazanabilecekleri anlaşılınca bir dernek kurmaya yöneldikleri söyleniyor.

Dernek yönetiminde kimler var
Bugün, İstanbul Four Seasons Hotel Bosphorus'da gerçekleştirilecek toplantıyla yola çıkacak olan "Medya Derneği"nin başkan yardımcılığını ise yine yandaş basının iki önemli ismi, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yürütecek.

Derneğin yönetim kurulu ise, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt , TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'tan oluşuyor.

(soL-Haber Merkezi)