VİDEO | ABD Sözcüsü Sabah gazetesi muhabiriyle tartıştı

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, basın toplantısında Daily Sabah Washington muhabiri Ragıp Soylu ile tartıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert ile  Daily Sabah Washington muhabiri Ragıp Soylu arasında sözlü bir tartışma yaşandı.

Ragıp Soylu, Sözcü Nauert'eAbdullah Öcalan'ın fotoğrafının Rakka'da açılmasına ilişkin bir soru sordu. Sözcü Nauert, Soylu'nun sorusuna, "Bu fotoğrafın açılması konusu dahilinde bazı liderler ve gurupların yaptıkları yorumlara dikkat etmedim. Ama size şunu söyleyebilirim ki Rakka'nın IŞİD'den kurtulması büyük bir başarıdır. Özellikle de Suriye halkı için. Bu videoyu, fotoğrafı yayınlayanlar dahil tüm partilerin, provokasyon içeren davranışlarından vazgeçmesi gerekiyor. ABD hükümeti Türkiye ile çok yakından çalışıyor bunu siz de biliyorsunuz. Türkiye'de devlet-özel ortaklığı olan bir medya grubunda çalışıyorsunuz" diye cevap verdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Ragıp Soylu'nun "Çalıştığım şirket özel bir medya şirketi" demesi üzerine Nauert'in, "Hükümetten fon almıyorsunuz yani? Tamam o zaman" yanıtını vererek gülümsemesi dikkat çekti.