Vakıfbank TFMD'nin sponsorluğundan çekildi

Vakıfbank, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'ndan sponsorluğunu çekti. Vakıfbank'ın, 4 yıldır sponsor olduğu yarışmada bu yıl ödül alan fotoğrafın Gezi Parkı eylemlerinin simgesi olan 'Kırmızılı kadın' olması nedeniyle sponsorluktan çekildiği iddia edildi.

DHA'nın haberine göre, Türkiye'nin kamu yararına derneklerinden olan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), 29 yıldır sürdürdüğü Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda bu yıl sponsorsuz kaldı. TFMD'ye son 4 yıldır ana sponsor olan Vakıfbank, sponsorluğunu gerekçe göstermeden sona erdirdiğini açıkladı. Vakıfbank'ın sponsorluktan çekilme nedeninin Gezi Parkı eylemlerinin simgesi olan 'Kırmızılı kadın' adlı fotoğrafın yılın basın fotoğrafı olarak seçilmesi olduğu iddia edildi.

TFMD yönetimi, Vakıfbank'ın desteğini çektiğini Anasponsorluk sözleşmesi Vakıfbank tarafından 24 Şubat'ta ödüllerin açıklanmasının ardından tek taraflı olarak gerekçe gösterilmeden fesh ederken, 26 Şubat'ta da yazılı olarak açıkladı. Bu süreçte uzlaşma arayan dernek yönetiminin çağrılarına yanıt vermeyen Vakıfbank yönetimi 4 yıllık ana sponsorluk anlaşmasını bitirdi.