"Umre kurtarmadı, Evrim karşıtı olalım"

"Umre açılımı"nın kurtarmadığı Doğan Grubu, bayramda Hürriyet Gazetesi ile birlikte verdiği cd’lerle "evrim karşıtlığı" üzerinden puan toplamaya çalışıyor.

Hürriyet’in son girişimi, Şeker Bayramı’nda gazete ile birlikte verdiği ücretsiz cd’ler oldu. Çocuklara yönelik hazırlanan ve sevimli hayvanlara ilişkin rekorların anlatıldığının söylediği cd’yi çocuklarına alan aileler, cd’yi çocukları ile birlikte izlemeye başladıklarında büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Çizgi film, daha ilk sahnelerden itibaren, grafiklerin sevimliliğinin tam tersi bir biçimde, kötü diyalogların yer aldığı, hayvanların birbirlerini ‘gerizekalı, aptal’ türü sözcüklerle sürekli aşağıladığı bir yapım olmasının yanısıra asıl şok şempanzeler bölümünde ortaya çıkıyor. Ağacın tepesinde elinde muzla bir adam görünüyor ve fonda ‘İngiliz bilimadamı Darwin’in insanlarla maymunların atalarının ortak olduğuna ilişkin görüşleri bilim dünyasında büyük tartışma yaratmış olsa da, günümüzde böyle birşey olmadığı kesin olarak anlaşılmıştır’ türü diyaloglar yer alıyor.

Daha önce Türkiye'nin yarısı yok olmuştu!
Hürriyet gazetesinin, 2007 yılında promosyon olarak verdiği cd'de bulunan bir çocuk oyununda, Türkiye’nin yarısı haritada gösterilmiyordu.
Bu oyunun kahramanı ise, tanıdık bir çizgi kahramandı: Hügo.

Oyunun orijinal adı "The Magic Journey", Türkçe karşılığı "Sihirli Yolculuk". Hügo, dünyayı dolaşıp verilen görevleri yerine getiriyor. Hügo ile macerayı paylaşmak isteyen çocuklar, herhangi bir ülkenin haritasına tıkladıklarında ülkelerin sınırları fosforlu yeşille öne çıkarılıyor. Türkiye’de durum değişiyor. Sinop’tan Hataya kadar uzanan çizginin doğusu gösterilmiyor.

Çocuklara oyunun içinde bazı ülkeleri tanıtıcı bilgiler de veriliyor. Türkiye ise, fes takan insanların ülkesi olarak tanıtılıyor.

(soL - Haber Merkezi)