Twitter yasakları Hotspot’a Türkçe’yi söktürdü

Türkiye'deki birçok insanı bilgisayar kullanımı konusunda uzman hale getiren Twitter yasağı, şimdi de VPN sağlayıcısı Hotspot Shield'a Türkçe'yi öğretti. Hotspot Shield, bir kullanıcının attığı “Şu an Türkiye olarak seninle eve bile çıkarız” mesajına, “Kızlı erkekli mi?” diyerek yanıt verdi.

(soL - Yaşam) Türkiye’deki birçok insanı bilgisayar kullanımı konusunda uzman hale getiren Twitter yasaklamaları, şimdi de VPN sağlayıcısı Hotspot Shield’a Türkçe’yi öğretti. VPN kullanıcılarının en çok tercih ettiği servislerden biri olan Hotspot Shield, Twitter hesabından kendisine yöneltilen sorulara Türkçe yanıtlar vermeye başladı.

Google Translator kullanarak Türkçe paylaşımlarda bulunan uluslararası hesapların aksine “düzgün” Türkçesiyle dikkat çeken Hotspot Shield’ın ülke gündemine de hakim olmasının arkasında, San Fransisco'da yaşayan ve Hotspot Shield çalışanı olan Levent Şapçı'nın olduğu ortaya çıktı. Bir kullanıcının attığı “Şu an Türkiye olarak seninle eve bile çıkarız” mesajına, “Kızlı erkekli mi?” diyerek cevap veren Hotspot Shield, “Hesabı Türk hacker mı hackledi, ne oldu” diye soran başka bir kullanıcıya ise “Sizleri o kadar sevdik ki 2 günde Türkçeyi söktük! =)” yanıtını verdi.

Twitter’ın yasaklanmasından sonra bir milyonun üzerinde kişi tarafından indirilen Hotspot Shield, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir türlü başaramadığı doğru Türkçe kullanımı konusunda da dikkat çekici ölçüde başarılı. Dahi anlamına gelen “-de ve -da”yı ayrı yazma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayan Hotspot Shield’ın tek sıkıntısı, Türkçe karakter kullanılamıyor olması.