Tutuklu gazeteciler gazete çıkartıyor

Cezaevindeki gazeteciler "Tutuklu Gazete" adıyla bir gazete çıkarmaya hazırlanıyor. Gazetenin ilk sayısı pazar günü çıkacak.

70 gazetecinin hapishanede tutuklu bulunduğu Türkiye'de, ilginç bir deneyim yaşanacak. Cezaevindeki gazeteciler, gazete çıkarmaya hazırlanıyor.

Cezaevinde bulunan gazetecilerinin yazılarından oluşan Tutuklu Gazete’nin ilk sayısı, Türk basın tarihinde "Sansürün kaldırılması ve basın bayramı" olarak kutlanan 24 Temmuz'un 103. yıldönümünde çıkıyor. Projenin fikir babası, Aram Yayınları sahibi tutuklu gazeteci Bedri Adanır, demir parmaklıkların arkasından kaleme aldığı mektubunda tutuklulara ait olan gazetenin işlevini "Tutuklu Gazete, adeta dürtercesine, herkese 'Duydunuz mu? Türkiye hapishanelerinde şu kadar gazeteci var ve bu gazetecilerin suçu gazetecilik yapmak' diyecek" ifadeleriyle tanımlıyor.

Adanır'ın önerisi üzerine gazete için bir süre önce hazırlıklara başlayan Türkiye Gazeteciler Sendikası, cezaevlerindeki tutuklu gazetecilere mektup göndererek, "Tutuklu Gazete" için kendilerinden yazı istedi. Talep üzerine cezaevlerinde bulunan gazetecilerden gelen yazılarla gazetenin sayfaları dolmaya başladı.

Gazete, içerik, dizgi, baskı ve dağıtım konularında Aydınlık, Birgün, Cumhuriyet, Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerinden destek alacak. Yine aynı yayın kuruluşları, 24 Temmuz tarihli sayılarının ücretsiz eki olarak "Tutuklu Gazete"yi okurlarına ulaştıracak.