Tutuklu Gazete çıktı

Tutuklu Gazete 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde dördüncü kez okurla buluşuyor. Gazete, pazar günü 13.00’te Tünel meydanından Galatasaray meydanına yapılacak yürüyüşle dağıtılacak.

Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yayımlanan ve geçmiş yıllarda cezaevindeki gazetecilerin yazılarından oluşan Tutuklu Gazete, bu kez dışarıda olan fakat gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılanan gazeteciler tarafından hazırlandı.

Bu kararın alınmasında, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında 60’dan fazla gazeteciye yüzden fazla dava açılmasının etkili olduğu belirtildi.

Davalarını ve Türkiye’de basın özgürlüğünün durumunu Tutuklu Gazete için şu isimler kaleme aldı; Uğur Güç (TGS), Sibel Güneş (TGC), Ahmet Abakay (ÇGD), Aysun Yazıcı (Taraf), Barış İnce (Birgün), Erol Önderoğlu (RSF), Hafize Kazcı (soL), Vural Nasuhbeyoğlu (Evrensel), Nazlı Ilıcak (Bugün), Mogens Blicher Bjerregaard (EFJ), Özer Sürmeli (Ulusal), Hikmet Çetinkaya (Cumhuriyet), Hasan Gülseven (Yurt), Gökhan Durmuş (TGS), Hanife Şahan (İleri), Hidayet Karaca (Samanyolu).