Türkiye yanarken Yiğit Bulut aynı rüyayı görüyor: Bu coğrafyaya bir başkan gerek

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı görevine getirilen Yiğit Bulut bugün Star Gazetesi'nde yazdığı köşe yazısında son günlerde yaşanan olayların ancak Başkanlık sistemiyle çözülebileceğini iddia etti.

Türkiye yangın yerine dönerken, Güneydoğu'da Hizbul-kontra hortlamışken, AKP bölge halklarını savaşa sürüklerken Yiğit Bulut hala 'tek adam' rüyasını görüyor.

Erdoğan'ın Başdanışmanlarından biri olan Yiğit Bulut bugün Star Gazetesi'nde yazdığı yazıda, yine 'tek adam' yönetimi istediğini söyledi. Bulut, Kobanê'ye destek eylemlerini "Son yaşanan olayları tartışırken hemen hemen her konuştuğum kişi aynı tespiti yapıyor bu coğrafya liderlik dışında yönetilemez... " şeklinde yorumladı.

"Sevgili dostlar, daha önce yazdıklarıma ilaveten daha da açık yazayım YERLEŞİK DÜZEN’in özellikle 2003 yılına kadar karşısında bulmaya alıştığı “güçsüz hükümetler” modeli tam olarak çökecek! Bir not düşelim: Bugün sistem “mükemmel olma noktasına uzak” fakat Başbakan Erdoğan aldığı oy ve kişisel özellikleri ile sistemin eksiklerini kapatıyor..." diyen Bulut, Erdoğan'ın Başkan olması durumda ülkenin her konuda huzura ereceğini iddia etti.

Bulut yazısını şöyle noktaladı:

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, girdiği tüm seçimlerde “aldığı oy oranı” ve güçlü karakteri ile “sistemin eksiklerini kapatıyor” ve YERLEŞİK DÜZEN’e karşı “DİK durabiliyor, Türkiye’ye ve Türk Halkına zaman kazandırıyor. Fakat bu güç “SİSTEM en noktasına geldi” anlamını taşımıyor. Kişisel çaba ile kapatılan fark, YAPI “bir üst kademeye” çekerek mutlaka sistemsel olarak kapatılmalı ve Türkiye’nin 100 yıllık sentezi “Başkanlık” ile ortaya konmalı! Bugün için bu adımı engelleyerek Türkiye’ye zaman kaybettirenlerin kendilerini ve “neyi, ne adına yaptıklarını” düşünmelerinde büyük yarar var! Başkanlık 100 yıllık bir sentezin sonucu ve bu süreç ne kadar engellenmeye çalışılsa da kendini gerçekleştirecektir... Liderlik açtığı yolda arkasından gelenlerle birlikte hedefe ulaşacaktır... Kimsenin en küçük bir şüphesi dahi olmasın...