Türkiye medyasının kirli yüzü: Haydi bombala manşetleri!

Suriye’ye yönelik kimyasal yalanlarının ardından emperyalist saldırı hazırlığı hızlanırken, Türkiye medyası batının ve AKP’nin çıkarları için kardeş Suriye halkının üzerine ABD bombası yağdırılmasını büyük bir iştahla bekler oldu.

(soL - Haber Merkezi) Uzun süredir Alevi düşmanı, şeriatçı çeteler eliyle Suriye’yi yangın yerine çeviren başta ABD olmak üzere batılı güçler şimdi de Suriye’yi bombalamaya hazırlanıyor. Suriye’deki dış destekli çetelere en büyük desteği veren AKP ise saldırı için ellerini ovuşturuyor.

Bu süreçte AKP’ye en büyük destek ise bir halkın bombalanmasını iştahla bekleyen Türkiye medyasından geliyor. Gazeteler dün olduğu gibi bugün de bir an önce bombaların yağdırılacağı anı beklediğini gösterirken, ABD'nin daha önce Irak'a, Afganistan'a, Libya'ya ve Yugoslavya'ya nasıl ölüm yağdırdığını ise unutmuşa benziyor.

İşte bugünkü bazı gazete manşetleri:

Takvim:
“İmha Planı” manşetiyle çıkan gazete spotunda ise “ABD, İngiltere ve Fransa, Şam’ı birlikte vuracak Cruise Tomahawk füzeleriyle Esad’ın işi bitirilecek” ifadelerini kullandı.

Vatan:
“Hedefe kilitlendi” manşetiyle çıkan Vatan gazetesinin spotunda ise şu ifadeler yer aldı: “ABD’den sonra dün Fransa ve İngiltere’de kimyasal saldırı Esad’ın işi dedi, harekat için geri sayım başladı. Amaç rejimi yıkmak değil cezalandırmak.

Haberde bu ifadeleri kullanan Vatan, manşet sayfasında Suriye halkı üzerine yağdırılacak bombaların etkisini ve gücünü de yazmayı ihmal etmedi.

Posta:
“Akıllı ol füzeleri” manşeti atan Posta, spotunda şu ifadeleri kullandı: “21 Ağustos’ta Suriye’de kimyasal silah kullanılmış 350’si çocuk 1300 kişi ölmüştü. Amerika Başkanı Obama, Suriye Devlet Başkanı Esad’a “Bu füzeler sadece bir uyarı. Eğer halkını katletmeye devam edersen daha büyük bir askeri harekata başlarız”

Radikal:
Geri Sayım
ABD, Britanya ve Fransa, Suriye’ye müdahalede son aşamaya geldi. Operasyonun en erken yarın başlayabileceği ve 3 gün süreceği söyleniyor. Almanya ve İtalya müdahaleye soğuk. Operasyon merkezi için üç yer öne çıkıyor: Güney Kıbrıs, Yunanistan, Arnavutluk.

Sabah:
Obama’nın misilleme senaryosu-Kısa, hızlı ve tam hedefe
Suriye’de belirlenen hedeflerin, iki günlük operasyonla Tomahawk füzeleriyle yerle bir edilmesi planlanıyor.

Star:
Esad Şam’ı boşaltıyor
Uluslararası müdahale ihtimali Esad’ın gözünü korkuttu. Şam’daki rejim yanlıları sahil şeridine tahliye edilmeye başlandı.

Milliyet:
En fazla CAP görevi
TSK, Suriye’ye karşı muharip bir müdahaleye katılmayacak. Destek istenmesi halinde Türkiye en fazla NATO uçaklarının korunması anlamına gelecek CAP görevini üstlenecek.


AKP yandaşı ve savaş çığırtkanı medyaya karşı bugün soL gazetesinin attığı manşet ise oldukça anlamlıydı: Diren Suriye