TRT'ye yavru Samanyolu

Son dönemde yaptığı skandal haberlerle gündeme gelen TRT, Fethullah Gülen'e ait Samanyolu Televizyonu'ndan getirdiği kadrolarla haber kanalı açacak.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nda kadrolaşma söylentilerinin arkası kesilmiyor. Son olarak TRT 2'nin "kültür-sanat" kanalı olmaktan çıkacağı, haber kanalı yapılacağı belirtiliyor. AKP döneminde TRT'nin başına ilk atanan Genel Müdür Şenol Demiröz tarafından "kültür sanat kanalı" yapılan TRT 2'nin şimdiki Genel Müdür İbrahim Şahin tarafından haber kanalı yapılması planlanıyor. Saat başı haber sunması beklenen TRT'nin yeni projesi gizli kapaklı olarak yürütülen kadrolaşmanın da önünü açacak.

Özellikle Samanyolu ve Cihan Haber Ajansı’ndan getirilen kadroların etkisi Zaman gazetesinden haber derlenmesiyle hissedilmişti. Şimdi TRT'nin "yeni kanal için yeni personel alımı" yapması bekleniyor.

Haber kanalı yapılması beklenen TRT 2’nin, Fethullah Gülen cemaatine ait Samanyolu Televizyonu'nun (STV) Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in yönetimine devredilmesi bekleniyor. Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden "sözleşmeli" olarak Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Börüken'in fiilen Haber Dairesi'ni yönettiği biliniyor.

Börüken'in TRT'ye atanması Zaman gazetesinden haber derlenmesi ve Samanyolu Televizyonu'ndan TRT'ye kadro aktarılmasının başlangıcı olmuştu. Dahası "Darwin'i bitiren balık" haberinde haberin ilk kurgusunun evrim yanlısı olduğu ancak gazetecinin metninin değiştirildiği ortaya çıkmış, habere evrim karşıtı yorumları Ahmet Börüken'in eklediği ortaya çıkmştı.

Börüken'in Samanyolu'ndan TRT'ye getirdiği ve TRT 2'nin kurulmasıyla kadroya geçmesi beklenen sözleşmeli çalışanlar ise şöyle:

TRT Merkez Haberler Müdürlüğü'nde sözleşmeli editör Ahmet Torun. Torun daha önce STV Haber Müdürü olarak görev yapıyordu.

Cavit Atasever: STV çalışanı olan Atasever Merkez Haber Müdürlüğü'nde editörlük yapıyor.

Mehmet Çığın'da STV'den Börüken tarafından getirilen isimlerden. Çığın STV Haber Programları editörü iken Sözleşmeli Haber ve Program personeli olarak TRT'de çalışıyor.

Ahmet Böken’in STV’de yaptığı programın yönetmeni Meryem Özkurt, TRT–1 Ana Haber Bülteni’nin yönetmeni olarak görevlendirildi.

Bu isimlerin dışında TRT Haber Dairesi'nde istihdam edilen Fethullah Gülen'e ait Cihan Haber Ajansı, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'nda çalışanların isimleri şöyle:

Cumali Çaygeç-STV Haber Editörü
Rahmi Şener-STV
Sedat Dalda-STV
Hasan Basri Erden-Cihan Haber Ajansı
Burhan Torunlar-Cihan Haber Ajansı
Volkan Makar-Cihan Haber Ajansı
Gökhan Kulaş-Cihan Haber Ajansı
Nuri Coşar-Cihan Haber Ajansı
Fettah Erdurur-Cihan Haber Ajansı
Halil İbrahim Özemiş-Cihan Haber Ajansı
Servet Dağ-Cihan Haber Ajansı
İlyas Dal-Zaman
Erkan Söğütçü-Zaman
Murat Kaban-Zaman
Abdülkadir Beşikçi-Aksiyon Dergisi
Ercan Baysal-Kanal 7
Murat Nuhoğlu-Kanal 7
Erdoğan Baycan-Kanal 7
Yasemin Demirhan Erden-Kanal A
Faruk Ayaz-Kanal 24
Anda Ayva-Kanal A
Yalçın Salay-Aksiyon Dergisi
Ertan Ömeroğlu-Kanal 7
Uğur Alıcı-Kanal 7-İHA/ TBMM TV

(soL - Haber Merkezi)