TRT Genel Müdürü: 'Çizgi filmlerde uçanlar kaçanlar tehlikeli, biz padişah izleteceğiz'

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Çocuk'ta artık Osmanlı padişahlarının hayatını anlatan çizgi filmler olacağını ve hayal ürünü varlıkların, uçanların, kaçanların çocuklar için tehlikeli olduğunu söyledi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Çocuk’ta Osmanlı padişahlarının hayatını anlatan çizgi filmler yayınlayacaklarını söyledi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in Yeni Akit gazetesi'nde yer alan röportajında "TRT Çocuk göreve geldiğimizde kurduğumuz ilk kanal. Ben Türkiye’de bir değişim olacaksa çocuklara yapılacak yatırımla olacağına inanıyorum. Özel kanallar ticari amaçlı kurulduğu için yabancı ülkelerde yayınlanan çizgi filmleri kendi kanallarında yayınlıyorlar. Biz ise kamu kanalıyız. Kendi karakterimizi oluşturuyoruz, kendi kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi katıyoruz." dedi.

Uzaylılar çocuklar için tehlikeli
Şahin yaptıkları çizgi filmle ilgili bilgi vererek, mevcut çizgi filmlerdeki hayal ürünü varlıkların çok tehlikeli olduğunu ifade etti "Örneğin, Çınar isimli bir çalışmamız var. Burada Osmanlı padişahlarını anlatacağız. Osman Bey’den başlayacağız 2. Abdülmecid’e kadar geleceğiz. Bu çizgi filmle çocuklar tarihimizi öğrenecek. Ancak diğer çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli diye düşünüp büyük paralarla kendi filmlerimizi çekip çocuklara sunuyoruz. Onlar da ilgi ile izliyorlar."