TRT diziyi son dakikada neden yayından kaldırdı?

Yönetimin istediği konuğu çağırıp "terör" konulu program yapmayınca Rıdvan Memi'nin "Kozmik Oda" programını yayından kaldıran TRT, dün de "Leyla ile Mecnun" dizisinin yeni bölümünün yayınını Erdoğan'ın konuk çıktığı "Seçim Özel" programı nedeniyle son dakikada iptal etti.

TRT'nin nasıl yandaş medya haline getirildiğinin öyküsü, tek tek kadrolaşmalara varıncaya kadar defalarca yazıldı. Artık TRT'de işler iyice zıvanadan çıktı.

Hele ki seçim döneminde medyanın, en başta da devlet televizyonunun tüm siyasi partilere eşit yer vermesi gerekirken, TRT açık bir AKP propagandası yapıyor.

Dün gündüz saatlerinde Rıdvan Memi bir açıklama yaparak, Kozmik Oda programının TRT yönetimince yayından kaldırıldığını duyurmuştu. Gerekçe, daha önce AKP ve MHP'nin ardından bu haftaki programda CHP'yi konu alacak olmasına karşın yönetim tarafından yapılan "Konu 'terör' olacak, konuk da Polis Akademisi'nden Süleyman Özeren" baskısının Memi tarafından kabul edilmemesi.

Aynı gün içinde ikinci bir skandal daha yaşandı. TRT, dün akşam yayınlanması gereken Leyla ile Mecnun dizisinin yeni bölümünü, Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Seçim Özel programı nedeniyle son dakika yayından çekti. Dizi, haftaya gösterilecek. Tabii, haftaya da bir başka AKP'li ekrana çıkartılmazsa...

(soL - Haber Merkezi)