Times: Erdoğan 'FETÖ'ye karşı devletin tüm aygıtlarını tüketti, yasaları uygulayacak kimse kalmadı

İngiltere'nin köklü gazetelerinden Times, ‘FETÖ’ operasyonlarına ve hafta sonu Wikipedia’ya erişim engeli getirilmesine ilişkin bir yazı yayımlandı.

İngiltere'nin köklü gazetelerinden Times, Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith’in hazırladığı "Erdoğan’ın tasfiyesi polisi ve Wikipedia’yı vurdu" başlıklı bir yazı yayımladı. Yazıda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘Gülenciler’e karşı savaşının devletin tüm aygıtlarını tükettiği’ yorumu yapıldı.

YASALARI UYGULAYACAK KİMSE KALMADI

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Erdoğan’ın tasfiyeleri hızlandırdığı ve yasaklardan en nasibini alanınsa internet ansiklopedisi Wikipedia olduğunu ifade eden Smith, geçen hafta 20 bin kişinin ‘Gülenciler’ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle ya görevden uzaklaştırıldığını ya da gözaltına alındığını hatırlattı.

Smith, adı açıklanmayan bir yetkilinin,“Tasfiyeler sürekli devam ediyor. Neredeyse yasaları uygulayacak kimse kalmadı” sözlerine ve eski bir ‘terörle mücadele’ yetkilisinin “Bu kişilerin çoğu Gülenci değil. Temelde yaptıkları muhalefetin kalanını temizlemek. Erdoğan, kimsenin ona karşı gelmemesini teminat altına almaya çalışıyor” yorumuna yazısında yer verdi.

MUHALİFLERİNE KARŞI TACİZ VE ŞANTAJA BAŞVURAN GÜLENCİLERİ SEVEN YOK

Haberde darbe girişimi sonrası on binlerce yeni polisin göreve başladığı ancak emniyete giriş koşullarının gevşetildiği öne sürülürken, Türkiye’nin güneydoğusunda PKK karşıtı mücadelenin öncülüğünü ‘özel harekatçılar üzerinden polisin’ yaptığı belirtildi.

“Bazıları Sayın Erdoğan’ın orduyu dengeleyecek ve kendisine sadık bir paramiliter gücü şekillendirmek istediğine ve ülkenin doğusunun bir eğitim alanı olarak kullanıldığına inanıyor”diye devam eden yazıda polis hücrelerinde ‘Erdoğan’ın muhalifleri’nin kendilerini gözaltına alan yetkililerle ’empati’ kurduğu ileri sürüldü: “Türk toplumunu herhangi bir kesimindeki muhaliflerine karşı şantaja ve tacize başvuran Gülencileri fazla seven yok. Ancak herkesi yakalamaya yönelik bu operasyona da herkes şüpheyle bakıyor.”

Haber, referandum sonrası protesto çağrısı yapmasının ardından altı gün gözaltında tutulan ‘sol eğilimli bir web sitesinin editörü‘nün sözleriyle sonlandırıldı: “Yerel bir karakola götürüldüm. Zira en büyük karakol Gülenci olduklarından şüphelenilenler ile doluydu” dedi ve ekledi: “Polis bana karşı çok iyi davrandı. Kısa sürede serbest kalmamı umduklarını söylediler. Zira onlar da hedef. Kendilerini devletin parçası gibi hissetmediklerinden eminim.”