Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

THY'den Cemaat gazetelerine yasak!

THY'de yasaklı gazetelere Zaman, Today's Zaman ve Bugün de eklendi.

Yayın Tarihi: 20.12.2013 , 21:19 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 01:06

(soL - Haber Merkezi) Türk Hava Yolları, Fethullah Gülen cemaati bünyesinde çıkan Zaman ve Today’s Zaman gazeteleri ile cemaate yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesini uçuşlarında bulundurmama kararı aldı.

Today’s Zaman’dan İbrahim Türkmen'in habere göre, THY artık Zaman, Today’s Zaman ve Bugün gazetesinin yanı sıra MHP’ye yakın Ortadoğu gazetesini de uçuşlarda bulundurmayacak.

Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda dağıtılmak üzere 1750 Zaman gazetesi, 1000 Today’s Zaman gazetesi alan THY, hiçbir açıklama yapmadan dağıtım şirketlerine artık gazeteleri temin etmeyeceklerini bildirdi.

THY’nin Planlama Bölümü’nden Aslıhan Bozkurt’un doğruladığı iptalin gerekçesi olarak Gülen cemaati ve AKP arasındaki operasyon savaşları gösteriliyor.

THY daha önce de sol basına yönelik benzer bir tavır göstermişti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.