TGS'den polisin gazeteciye saldırmasına tepki

Türkiye Gazeteciler Sendikası yazılı bir açıklama yaparak, geçtiğimiz Çarşamba günü Şişli'deki Hopa protestosu sırasında polisin Cumhuriyet gazetesi muhabirine saldırmasını kınadıklarını belirtti.

Yapılan yazılı açıklama, Cumhuriye gazetesi muhabiri Pelin Ülker'in 1 Haziran günü İstanbul Şişli'de işini yaptığı sırada polis saldırısına uğradığı ve 5 gün iş göremez raporu aldığı belirtildi. Açıklamada, bu tür saldırıların tekrarlanmaması için saldırıyı gerçekleşen polisler hakkında soruşturma izni verilmesi talebine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Cumhuriyet Gazetesi muhabirine polis saldırısını kınıyoruz"

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Pelin Ünker, 1 Haziran 2011 tarihinde İstanbul Mecidiyeköy’deki gösterileri izlerken polis şiddetine maruz kaldı.

Henüz sarı basın kartı bulunmayan genç meslektaşımız, Cumhuriyet gazetesinin kurum kartını göstermesine rağmen, polisin sert müdahalesinden kendisini kurtaramadı. Bir polis memuru, Pelin Ünker’in sol kolunu tutup bükerek, ağır biçimde zedelenmesine neden oldu.

Sol kolunu kullanamaz hale gelen Pelin Ünker, 5 gün işgöremezlik raporu almak zorunda kaldı.

Pelin Ünker, kendisine saldıran polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu saldırı sırasında “Git şikayet et, bize bir şey olmaz” diyebilecek kadar pervasızlaşan güvenlik görevlilerini kınıyoruz.

Yetkilileri, arkadaşımızın suç duyurusunun davaya dönüşebilmesi için ilgili polis memurları hakkında soruşturma izni vermeye ve görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Geçmişte gazetecilere yönelik birçok saldırıda gördüğümüz umursamazlığın, bu kez yinelenmemesini diliyoruz. Valilik ve emniyet yöneticilerini, Pelin Ünker’e yönelik bu saldırı karşısında gerekli duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz.

Güvenlik görevlilerinin yeni saldırılarına zemin yaratılmaması için, meslektaşımıza yapılan bu saldırının cezasız bırakılmayacağını ummak istiyoruz.

Türkiye Gazeteciler Sendikası
Yönetim Kurulu"

Saldırı görüntüleri ve Pelin Ülker'in açıklamaları HaberVs tarafından yayınlanmıştı:

(soL - Haber Merkezi)