TGS'den, AA çalışanlarına çağrı

Türkiye Gazeteciler Sendikası, AA çalışanlarına çağrıda bulunarak; patronların kurduğu sendikanın patronlara hizmet ettiğini hatırlattı, AA emekçilerini TGS'de örgütlenmeye davet etti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan AA çalışanlarını çağrı: “İşveren eliyle kurulan sendikanın işverene hizmet ettiği artık görüldü. Gelin yeniden kendi sendikamızda, TGS’de birleşilim. Gelin bu oyunu bozalım”

Anadolu Ajansı’nda Kemal Öztürk’ün yerine Şenol Kazancı’nın Genel Müdür olmasının ardından peş peşe işten atma haberleri geliyor. Son olarak Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyeleri ve Ankara Şube Eski Başkanları Gamze Rastgeldi Karaman ve Deniz Bozdemir’in de aralarında bulunduğu 20 kişi gerekçesiz şekilde işten çıkarıldı. Duruma tepki gösteren TGS yaptığı açıklamada “Sendikamıza üye olsun olmasın işten atılan ve işten atılmakla tehdit edilen tüm meslektaşlarımızın hak ve çıkarını korumak için her türlü çabayı göstereceğiz. Anadolu Ajansı yönetimini bu hukuksuz tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz”  ifadelerini kullandı.

Sendikanın açıklaması şöyle:

Anadolu Ajansında yıllarca örgütlü olan sendikamız TGS üzerindeki iktidar baskısı, Kemal Öztürk’ün ajansın başına gelmesiyle birlikte giderek artmıştı. Bizzat hükümet ve ajans yönetiminin desteğiyle sendikamız AA’dan tasfiye edilmek istenmişti. Birçok üyemiz emekliliğe zorlandı. Kalanlar da yönetim tarafından önce TGS’den istifaya, ardından da Medya-İş sendikasına üye olmaya zorlandı. Sendikasını değiştirmeyenler sürgüne yollandı, mobinge maruz kaldı.

TGS’yi AA’dan tasfiye etmek için her yöntemi deneyen Kemal Öztürk’ün Genel Müdürlük görevini Şenol Kazancı’ya devretmesinin hemen ardından peş peşe işten atma haberleri gelmeye başladı. Önce 15 kişi işten atıldı. Ardından aralarında üyelerimizin de bulunduğu yaklaşık 20 kişi işten çıkarıldı.

İşten çıkarmalara hiçbir kanuni gerekçe gösterilmedi. Aksine ‘genel müdürlük kararı’ denildi.

Uzun yıllar TGS’li olarak toplusözleşmeli çalışan AA’daki meslektaşlarımız maalesef ilk kez böyle bir muameleyle karşılaşıyor. Kadrolu çalışan arkadaşlarımız, toplusözleşme hükümleri ve kanunlara aykırı olarak işten atılıyor. Şu an Anadolu Ajansında yetkili sendika olan Medya-İş ise işten atmalar karşısında sessizliğini koruyor.

‘GELİN BU OYUNU BOZALIM’
TGS sendikamıza üye olsun olmasın, işten atılan ve işten atılmakla tehdit edilen tüm meslektaşlarımızın hak ve çıkarlarını korumak için her türlü çabayı gösterecektir.

Anadolu Ajansı yönetimini bu hukuksuz tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Ajansta çalışan arkadaşlarımıza da bir çağrımız var:
İşveren eliyle kurulan sendikanın ajans emekçilerine değil işverene hizmet edeceği artık görüldü. Gelin yeniden kendi sendikanızında, sendikamızda, TGS’de birleşelim. Yoksa iş güvencemiz maalesef işverenin, genel müdürlerin, Bakanların iki dudağı arasında olacak. Gelin bu oyunu bozalım.