TGS yarın Çağlayan Adliyesi'nde olmaya çağırdı

Türkiye Gazeteciler Sendikası, yarın Odatv davasının ilk duruşmasının görüleceği Çağlayan Adliyesi'nde olacağını duyurdu ve herkesi Adliye önünde yapılacak basın açıklamasına çağırdı.

TYS tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Yarın Çağlayan Adliyesi'ndeyiz

Uluslararası gazeteci örgütlerinin temsilcilerinden oluşan bir heyet, Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun ev sahipliğinde, 22–24 Kasım tarihlerinde ülkemize gelerek, basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılarla ilgili çeşitli temaslarda bulunacak.

Gazetecilere Özgürlük Platformu ve uluslararası heyet temsilcileri, 22 Kasım Salı günü, ODATV iddianamesi kapsamında tutuklu olan 10 gazetecinin Çağlayan Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.30’da başlayacak ilk duruşmasını izleyecek. Duruşma öncesinde uluslararası heyetle birlikte basın açıklaması yapılacak.

Uluslararası heyette yer alan örgüt temsilcileri şöyle:

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ – European Federation of Journalists) Başkanı Arne König ve Başkan Yardımcısı Philippe Leruth, Alman Gazeteciler Sendikası’ndan Ramis Kılıçarslan ve Monika Kabay, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI – International Press Institute) Başkan Yardımcısı Pavol Mudry ile Avrupa ve Kuzey Amerika Basın Özgürlüğü Danışmanı Steven Ellis, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF – Reporters Without Borders) Avrupa Sorumlusu Johann Bihr, Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ – Association of European Journalists) Başkan Yardımcısı Saia Tsaouasidou.

Bu arada, yarınki duruşmayı, Avrupa Parlamentosu Üyelerinden Sajjad Karim ve Barbara Matera da izleyecek.

Uluslararası heyet, 23 Kasım Çarşamba günü, tutuklu ve hükümlü gazeteci yakınları ve yargılanan gazetecilerle TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda bir araya gelecek. Görüşme 14.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Uluslararası gazeteci heyeti, 24 Kasım’da Ankara’da CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile resmi görüşmelerde bulunacak.

Destek ve dayanışmanızı bekliyoruz.

Saygılarımızla.

Türkiye Gazeteciler Sendikası"