TGS Genel Sekreteri’ne saldırı

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, Çarşamba gecesi kimliği tespit edilemeyen kişilerin saldırısına uğradı.

(soL-Haber Merkezi) Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, Çarşamba gecesi kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından saldırıya uğradı. İstanbul Kurtuluş’ta gece 12 sularında yanında olan Hasan Cömert’le birlikte 3 kişinin saldırısına uğrayan Kuleli, Alman Hastanesi’ne kaldırıldı. Başına 5 dikiş atılan Kuleli ve Cömert'in durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Saldırının 3 kişinin aniden arkadan saldırmasıyla gerçekleştiği ve herhangi bir gasp girişiminde bulunulmadığı öğrenildi.

Kuleli, olaya ilişkin Twitter hesabından, “Saldırının arkasındakilere dair kuvvetli şüphelerimiz var. Şimdilik susuyoruz. Gerçekler açığa çıkacak ve hesabını mutlaka soracağız. Gazetecilerin örgütlenmesinden rahatsız oluyorlar. Medya çalışanları dayanışmadan gelen güçleriyle onlara gereken cevabı verecektir” açıklaması yaptı.

TGS: Failler bulunsun
TGS’den yapılan açıklamada da saldırı kınandı. “Yapılan saldırının faillerinin ortaya çıkartılmasını istiyoruz” denilen açıklamada, TGS’nin örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğü bir dönemde yaşanan saldırıyı “basit bir saldırı” olarak tanımlamadıkları ifade edildi. Açıklamada, “Genel Sekreterimiz kendisine saldıran 16-20 yaş arasındaki saldırganları tanımamakta, hiç kimseyle bir husumeti bulunmamaktadır. Sendikamız TGS'nin büyümesinin, meslektaşlarımızın sorunlarının çözüm merkezi haline gelmesi bu gibi saldırılarla engellenemeyecektir” denildi.