TGS: Ermenek'te gerçeğe perde çekilmesine izin vermeyeceğiz

Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS), Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı madenle ilgili gazetecilere yönelik yapılan engellemelere karşı açıklama yaptı.

Ülkenin dikkatinin Ermenek’ten gelecek haberlerde olduğu belirtilen açıklamada, “Ermenek'te işçilerin maden ocağında mahsur kaldığının duyulmasının ardından meslektaşlarımız bölgeye giderek hem arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin gelişmeleri, hem de tüm ülkeyi yasa boğan facianın nedenine ilişkin gerçekleri aktarmaya başladılar. Basın emekçileri, bölgede ölümüne çalışmaya mahkum edilen işçiler ve acılı ailelerin sesi oldular. Yıllardır duyulmayan seslerini, böyle acı bir olay vesilesiyle de olsa, duymayan kulaklara ilettiler“ denildi.

Bu sabah saatlerinde polislerin valilik kararını bahane ederek gazetecileri bölgeden uzaklaştırılmasının vurgulandığı açıklama “Görülen o ki, basın emekçilerinin yaptığı haberler, faciayı aydınlatma çabaları birilerini rahatsız ediyor. Görülen o ki, facianın gerçek sorumlularına ilişkin bir sorgulamanın yapılmasından korkuluyor“ şeklinde devam etti.

İşçi ölümlerini ve ağır sömürü koşullarını eleştiren TGS, facianın gerçek sorumlularının madendeki ihmalleri ve koşulları belgelemelerini engelleyemeyeceğini belirtti.