TGC’nin basın özgürlüğü ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) basın özgürlüğü ödülleri bu sene “kişi” dalında Sedat Ergin’e, kurum dalında ise Bianet’e verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2010 Basın Özgürlüğü Ödülleri bu yıl “kişi” dalında Sedat Ergin’e, hapis cezası tehdidi altında olan ve cezaevinde bulunan gazeteciler adına da İrfan Aktan, İsmail Saymaz ve Vedat Kurşun’a verildi. Kurum dalında ise ödülü Bağımsız İletişim Ağı (Bianet) aldı.

21 yıldır verilen ödüller için bu sene Büyük Seçici Kurulu’na, bu yıl Radikal Gazetesi yazarı Altan Öymen, Türkiye Barolar Birliği’nden Teoman Ergül, Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan Başkan Ercan İpekçi, Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Çetin Tüzüner, İletişim ve Araştırmaları Derneği’nden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Galatasaray Üniversitesi’nden İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dekan Prof. Dr. Peyami Çelikcan, İletişim Mezunları Derneği’nden Yrd. Doç. Dr. Esra Arsan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Önceki Dönem Başkanı Nail Güreli, Başkan Vekili Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş katıldı.

Seçici kurul tarafından “meslek hayatı boyunca olduğu gibi son 1 yıl içinde basın özgürlüğünün korunması konusundaki çalışmalara katkıları” nedeniyle Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin’e oy çokluğuyla 2010 Basın Özgürlüğü Ödülü verilmesine, ayrıca “halkı bilgilendirme amacıyla yaptıkları haberler nedeniyle hapis cezası tehdidi altında olan ve cezaevinde bulunan gazeteciler” adına İrfan Aktan, İsmail Saymaz ve Vedat Kurşun’a oy birliğiyle 2010 Basın Özgürlüğü Ödülü verilmesine karar verildi.

(soL - Haber Merkezi)