TGC basındaki durumdan kaygılı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı açıklamalarla hem TRT’deki yeniden yapılanma çalışmalarından, hem de basın emekçilerinin kriz karşısındaki iş güvenliğinden kaygı duyduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), TRT'de yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarından kaygılı olduğunu açıkladı. Kaygının bir yönünü nitelikli elemanların öağdur edilmesi çekincesi oluştururken, diğer yönünü ise TRT'deki siyasi kadrolaşma hali oluşturuyor.

Yeniden yapılanma çalışmalarının, nitelikli elemanlar mağdur edilmeden, emeğe, hak ve hukuka uygun olarak yapılmasını isteyen TGC, açıklamasında ayrıca "TGC Yönetim Kurulu olarak saygın bir kurum olan TRT'nin bu kez kimi dönemlerdeki zafiyetini oluşturan siyasi kadrolaşma eğilimlerinin dışında kalacağına inanmak istiyoruz" dedi.

TGC Yönetim Kurulu dün de bir açıklama yaparak, medya çalışanlarının işten çıkarmalar nedeniyle tedirgin olduklarını ifade etmişti. Açıklamada, son dönemdeki krizin bu tedirginliği artırdığı dile getirilirken, şu ifadelere yer verildi: "Önceki yıllarda yaşanan ekonomik krizler sırasında medyada çalışmakta olan gazetecilerin işsiz kalanlar arasında en yüksek oranı oluşturması anılardan henüz silinmemiştir. Küresel ekonomik dalgalanma gerekçe gösterilerek benzer uygulamaların yeniden gündeme getirileceği endişesi yaygın bir biçimde medya dünyasında yaşanmaktadır."

Açıklamanın sonunda TGC, yeni işsizler ordusu yaratılmamasını dilediklerini, bunun için sağduyulu önlemler alınması gerektiğini söyledi.