Taraf susmuyor NTV dava açıyor

Yayımladıkları asılsız haberle NTV'yi zan altında bırakan ve daha sonra hatasını kabul eden Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, "O kadar da hatalı değiliz" dedi ve NTV'yi eleştirdi.

Yaptığı saldırgan gazetecilik ile dikkat çeken Taraf gazetesi, NTV'ye saldırmaya devam ediyor. Daha önce yayımladığı bir haber ile NTV'yi hedef haline getiren Taraf'ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, dün katıldığı bir programda NTV'yi suçlamaya devam etti.

CNN Türk'te yayınlanan "Tecrübe Konuşuyor" programının konusu Taraf gazetesiydi. Gazeteci Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'in hazırlayıp sunduğu programın konukları Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar'dı.
Nasıl bir yayıncılık yaptıklarını anlatan Altan ve Çongar, NTV konusuna da değindi. Altan, "Özür diledik, konuyu uzatmadık, ama o kadar da hatalı değiliz" dedi. Altan, "NTV, GMT'yi biliyor da neden 48 saat sonra açıkladı. Bu işi merak eden sadece biz değiliz. Savcılık da merak etmiş, telefon dökümlerini görünce. NTV'yi çağırıp sormuşlar. Şimdi ben NTV'ye soruyorum NTV savcılığa GMT'yi söyledi mi? İki, savcılığa bunu anlattıysa, savcı neden dönüp Türkiye İletişim Başkanlığı'na senin kayıtların niye yanlış diye sormadı. Türkiye İletişim Başkanlığı neden bu kadar ciddi bir kazada kendi kayıtlarını hiç ciddiyetle gözden geçirmeden oraya gönderdi?" ifadesini kullandı.

Agresif bir şekilde sorular yönelten Altan, haberde NTV'den neden teyit almadıklarına açıklık getiremezken, GMT'ye dikkat etmeyen İletişim Başkanlığı ve kayıtları araştırmayan savcılık yerine yine NTV'ye yüklenmeyi tercih etti.

NTV dava açıyor
Altan'ın bu sözleri üzerine NTV bir açıklama yayımlayarak, dava açacaklarını duyurdu. NTV'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, ‘Özür diledik, konuyu uzatmadık, ama o kadar da hatalı değiliz’ diyerek, özürün samimiyetsizliğine inananları ne yazıkki haklı çıkartmıştır.

NTV, 'cevap ve düzeltme' hakkını kullanarak konunun kapanmasını beklerken, ‘Madem biliyorlardı kayıtların GMT saati olduğunu, neden önceden söylemediler’ suçlaması ile karşı karşıya kalmıştır.

Bu durumda dava açmak NTV için kaçınılmaz hale gelmiştir. Sorumsuzca yapılan bu haberin, NTV’yi töhmet altında bırakan bu çarpık yaklaşımın hukuk yolundan başka bir yolla düzeltilmeyeceği ortadadır.

Haberin yanlış, yanıltıcı ve meslek ilkelerine aykırı olduğunu, uyduruk komplo teorilerinin yol açabileceği hasarı, Taraf’a hukuk yoluyla anlatmaya çalışacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(soL - Haber Merkezi)