Taraf MGK gündemine de girdi

Milli Güvenlik Kurulu toplandı. Toplantıda temel gündem PKK’ya karşı mücadele olurken, içeride Taraf’ın tavrı, dışarıda da Irak ve Kürt yönetimleriyle işbirliği olanakları görüşüldü.

soL (HABER MERKEZİ) Milli Güvenlik Kurulu'nun bugünkü toplantısında temel eksen, teröre karşı mücadeleyi güçlendirmek için yeni bir kurumsal yapılanma ihtiyacıydı. Bu doğrultuda koordinasyonun güçlendirilmesi kararı alındı.

İlk vurgulardan birisi, "terörle mücadele ortamında herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi ve güvenlik güçlerine destek olması gerektiği" oldu. Böylece AKP ve ordu, geçenlerde Taraf gazetesiyle giriştikleri tartışmada bir kez daha ortak tavır sergilediler. AKP, Aktütün baskını sonrası, Irak yönetimi ve ABD'yle görüşmelerin yürütüldüğü bu süreçte ordunun yıpranmasından yana olmadığını göstermiş oldu.

Yine teröre karşı devletin tüm kurumlarının işbirliğinin altı çizilirken, bunu sağlamak için bir koordinasyon yapılanmasına gidileceği açıklandı.

Irak ve Güney Kafkasya ülkeleriyle yürütüen görüşmeler de masaya yatırıldı. Özellikle Irak konusunda Barzani ve Maliki'yle yapılan görüşmeler sonrası PKK'ya karşı nasıl bir eylem planı izleneceği konusu merak edilirken, henüz toplantıda buna dair konuşulanlarla ilgili ayrıntılar öğrenilemedi.