Takvim gazetesinden çirkin manşet

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Takvim gazetesi, kanser tedavisi gören Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın hastalığına 'sevinen' bir habere imza attı. Gazetenin bu haberi sosyal medyada büyük tepki çekti.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Takvim gazetesi, kanserle mücadele eden Esma Esad'ın fotoğrafını yayımlayıp, buna sevinen bir habere imza attı.

"Esma Esad'ın son hali görenleri şoke etti!", "Görenler gözlerine inanamadı Suriye gibi çöktü" ifadelerini kullanan Takvim gazetesi, sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisini çekti.

Çok sayıda kullanıcı Takvim gazetesinin haberinin altına yüzlerce yorum yazarak tepkisini dile getirdi.

TAKVİM BU HABERİ GÖRÜR MÜ?

Esma Esad'ın kansere yakalanmasına sevinen Takvim gazetesi, bu haberi büyük bir sevinçle duyurarak haberinde fotoğraflara yer verirken, AKP'nin neden olduğu "kanser" sorununa ve yurttaşların yaşadığı büyük sorunlara ise sayfalarında yer ayırmıyor.

Türkiye'de dövizin yükselmesi sonrası ilaç fiyatlarında yaşanan artış hastaları vururken, kanser hastalarının tanı, tedavi ve takibinde çok kritik bir yeri olan PET CT görüntüleme yöntemi, işlem sırasında uygulanması gereken ilacın temininde yaşanan sorun nedeniyle yapılamıyor. Bazı hastaneler hastaları geri çevrilirken, bir yandan kanserle mücadele eden hastalar, bir yandan da kapı kapı gezerek ilaç aramak zorunda kalıyor.