Taksim'de 'Çocuktan Gelin Olmaz' eylemi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gerekçesiyle Taksim Meydanı’nda oyuncular, “Çocuktan gelin olmaz” başlığıyla eylem gerçekleştirdi. Eyleme katılanlar topladıkları şekerleri çocuk gelinlerin yoğun olduğu illere gönderecek.

Aralarında oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ile Hayat Devam Ediyor dizisi oyuncuları, sunucu Esra Erol bir araya gelerek, Taksim Meydanı’nda “Çocuk Gelinlere Hayır” başlıklı bir eylem düzenledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “çocuktan gelin olmaz” sloganıyla düzenlenen eylemde katılımcılar çocuk gelinlerin yoğun olduğu illerin valilerine gönderilmek üzere şeker topladı.

“Şekerler çocuk gelinlerin olduğu illere gönderilecek”
Eylemde basın açıklamasını okuyan dublaj sanatçısı Perizad Demirez, “Akşam televizyonda izlediğimiz bir çocuk gelinin dramına o an, ah vah edip, ağlayıp ardından diğer haberin neşesine kendimizi kaptırıp normal hayatımıza dönerken, o çocuklar orada öylece mahkum oldukları bir hayatı yaşamaya devam ediyorlar” dedi.

“Her dört çocuktan üçünün bebeği var”
Türkiye’de 12-14 yaş arası 10 bin 484 çocuk gelin olduğunu ve evli her dört çocuktan üçünün bebeği olduğunu söyleyen Demirez, şekerleri gönderecekleri illerin valilerine seslenerek, “Sayın Vali, yasalar çocuktan gelin olmaz diyor ama sizin şehrinizde çocuklar gelin oluyor. Size gönderdiğimiz şekerler, evcilik oynamadan evliliğe itilen çocukların yiyemedikleri şekerler” diye konuştu.

(soL – İstanbul)