Star'ın yandaş yazarı, konsoloslara gösterilen tepkiyi yetersiz buldu!

Star'ın yandaş yazarı Fadime Özkan, konsoloslara gösterilen tepkiyi yetersiz buldu. "Neden bu kadar cılız bir tepki verdi ki Türk Dışişleri Bakanlığı?" diyen Star yazarı, konsolosları iade edelim çağrısı yaptı.

Star yazarı Fadime Özkan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün duruşmasını izleyemeye gelen konsoloslara ilişkin, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın "cılız" bir tepki verdiğini söyeleyerek, "Konsolosları iade edelim, sebebini onlar düşünsün" dedi.

"Türkiye yargısını, siyasetini, siyasetçisini ve toplumunu hakir gören misyon şeflerini, gönderildikleri yere iade etmek dışında seçenek yok" diyen Özkan, "Devlet, gönderen Devlet’e kararının nedenlerini bildirmekle yükümlü değildir" ifadesini kullandı. 

Özkan, yazısında şöyle dedi:

"İlgili ülkelere uyarı notası vermek gibi cılız bir tepki, Türkiye’ye yapılmaya çalışılan hakaretin boyutlarıyla örtüşmüyor. Yapılması gereken konsolosların derhal “persona non grata” ilan edilmesidir. Türkiye’de ancak Türkiye devletinin “olur”uyla bulunabilen ama Türkiye yargısını, siyasetini, siyasetçisini ve toplumunu hakir gören, müstemleke valisi gibi davranmaya kalkan misyon şeflerini gönderildikleri yere iade etmek dışında seçenek olmadığı artık görülmelidir. 1964’te kabul edilen Konsoslosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 23. Maddesi hükmünce “persona non grata-istenmez ilan olunan kişiyi kabul eden Devlet, gönderen Devlet’e kararının nedenlerini bildirmekle yükümlü değildir”. Biz konsolosları iade edelim, gerekçelerini onlar düşünsün!"