Star yazarından dikkat çeken Atatürk yazısı: Mustafa Kemal, İngiliz işbirlikçisi öyle mi?

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, Erdoğan'ın "Aziz Atatürk" çıkışı sonrası ilginç bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk vurgusunun nedeninin başkanlık seçimindeki yüzde 51 hedefi olduğu belirtilirken, bir Atatürk övgüsü de Star yazarı Ardan Zentürk'ten geldi.

“Kemalist vesayet sistemi”, "Atatürk İngiliz işbirlikçisi" sözlerini eleştiren Zentürk, "Laiklikle uğraşmayın... Düşün Mustafa Kemal’in yakasından..." dedi.

Zentürk'ün yazısından bir bölüm şöyle:

Önce, kavramlar üzerinde anlaşalım:“Kemalist vesayet sistemi” diye bi’şey yoktur. Türkiye’nin 1952’de NATO’ya girmesiyle hızla yapılanan “NATO’cu/küresel vesayet sistemi” vardır, bunun da Mustafa Kemal Atatürk’le hiç bir bağı yoktur. CIA/Pentagon ürünüdür, “Kemalizm” kelimesi işin zarfıdır. 

***

Zekeriya Öz’ü “heykeli dikilesi savcı” gören arkadaşların, hala, “Kemalist vesayet sistemi”(!) ve bu sistemin FETÖ eliyle temizlendiği saçmalıklarını çiğnemelerini anlamak mümkün değil.

 

***

Mustafa Kemal, arkasında topraklarında bir tek yabancı askerin bulunmadığı ülke bıraktı bize, İncirlik Üssü 1951’de kuruldu!.. Aynı üssün 15 Temmuz’da ne görev üstlendiğini hepimiz yaşadık...

Bir de, Gazi’nin “İngiliz bağlantısı” iddiası var ki, evlere şenlik... Lider, İngiliz’in Anadolu’ya saldığı Yunan ordusunu İzmir’den denize dökmüş, kendi sınırlarını uluslararası anlaşmayla belirleyen bir devlet kurmuş... Musul meselesinde ABD ile Fransa’yı arkasına almış, silahları da temin etmiş, İngiliz’e savaş açacak, emperyalistler bir gecede kendi aralarında anlaşmış, yürüyememiş Musul’a... Durmamış, İngiliz’in Musul petrollerini Akdeniz’e aktaracağı Hatay’ı almış, bugün bile üzerinde konuşulan boru hattı öylece kalmış... Çaresiz İngiliz, Musul-Hayfa Hattı’na razı olmuş, onu da işletememiş...

Bu Mustafa Kemal, İngiliz işbirlikçisi öyle mi?.. Sahi siz tarihi nereden ve nerenizden okuyorsunuz?...

***

Laiklikle uğraşmayın...

Bu ülke, cumhuriyet yıllarında iddia edildiği gibi “dinsizleşseydi”, Menderes, Demirel, Özal, Erbakan, Erdoğan başka ülkeden mi ithal edildi? Meseleyi yine Erdoğan en güzel şekilde hem de Kahire’de, 2011 yılında Müslüman Kardeşler’in yüzüne, “Laiklik dinsizlik değildir, ben laik olmayabilirim ama devlet laik olmalı” sözleriyle aktardı.

***

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda İngiliz’in parmak izi yoktur ama, Suudi Arabistan’ı kuran da İngilizdir... Şimdi, “küresel” telkinlerle “ılımlı İslama” geçiyormuş, bakın bakalım, yüce dinimizin kutsal değerleri kimler için piyasaya düşecek?...

Düşün Mustafa Kemal’in yakasından...

,