Star ve Akşam gazetelerinde yöneticiler kovuldu

İşadamı Ethem Sancak, sahibi olduğu Star ve Akşam gazetelerinin başındaki isimlerle yollarını ayırdı. Meselenin AKP'ci iki farklı kanat arasında bir kavga olduğu öne sürülüyor. Star Grubu adına Murat Sancak açıklama yaptı. Hakan Albayrak da karara tepki göstererek istifa etti.

Haber Merkezi

Star Medya Grubu ve Kanal 24 ile Akşam ve Güneş (TurkMedya) gazetelerini elinde bulunduran işadamı Ethem Sancak, yayın yönetmenleriyle yollarını ayırdı.

Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan, bu akşam itibariyle bağlı bulundukları görevlerden ayrıldılar.

CEMİL ERTEM DE KOVULDU, MANİDAR MESAJ YAZDI

Bu sabah Star gazetesi yazarı, "solcu"yken AKP'ci olan Cemil Ertem gazeteden kovulmuştu. Ertem, kovulduktan sonra Twitter'dan "Arkadaşlar; bu ülkenin yağmalanmasına, kamu değerlerinin tekellere devrine, neoliberal politikalara, satılık kurumlara, bürokrasiye karşı çıkın. Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkünlerine, kendi patronunu soyanlara karşı çıkın, acayip günlerde masa altına saklananları bilin" yazmıştı.

Cemil Ertem'in, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ile birlikte AKP'nin sosyal medyadaki "trol"lerini kullanarak, aralarında Star Medya Grubu CEO'su Mustafa Karaalioğlu'nun da bulunduğu bazı isimlere karalama operasyonu yaptığı iddia edilmişti.

STAR GRUBU'NDAN AÇIKLAMA

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Uzunca bir süredir Star Medya Grubu Başkanı olarak Türkiye’nin yenilenmesi sürecine gerek gazetecilik gerekse de yöneticilik kimliği ile önemli katkılar sunan Sayın Mustafa Karaalioğlu’na şimdiye kadar yaptığı bu değerli katkılar nedeniyle teşekkürü bir borç bilirim. Star Medya Grubu’nun Türkiye ile birlikte yenilenmesi, gelişip değişmesi sürecinde üstlendiği rol ile Sayın Mustafa Karaalioğlu medya grubumuzun tarihine geçmiş ve bu başarı öyküsünün sembol isimlerinden biri olmuştur. Sayın Karaalioğlu’nun bundan sonraki yaşamında da Yeni Türkiye için hizmet etmeye devam edeceğine olan inancım tamdır" denildi.

Murat Sancak, Star'ın yeni genel yayın yönetmeninin henüz belirlenmediğini, bir süre bu görevin vekaleten yapılacağını duyurdu.

HAKAN ALBAYRAK DA İSTİFA ETTİ

Duruma tepki gösteren Star Yazarı Hakan Albayrak'ta Timetürk'e yaptığı açıklamada görevden almalara duyduğu tepkiler üzerine yazılarına son verdiğini duyurdu.