Star binleri görmedi, ODTÜ’yü yine marjinal ilan etti

Yandaş basının adeta rüştünü ispat etme mücadelesine dönüşen ODTÜ haberlerinde bugünkü liderliği Star gazetesi aldı. Dün binlerce öğrenci yürüdü, ancak Star bu eylemi haber yapmayarak ODTÜ’lü öğrencileri hedef almayı sürdürdü.

Star gazetesi bugün yine bir ODTÜ manşeti ile çıktı. Haberde dün AKP’ye karşı yürüyen binlerce ODTÜ’lü görmezden gelinerek, ODTÜ’lüler yine marjinal ilan edildi.

Binlerce ODTÜ’lü marjinal, Star değil…
ODTÜ’de binlerce öğrenci AKP’ye karşı ayağa kalkarken, “12 Eylül taklidi senaryolar manşeti” ile çıkan Star gazetesi, akademi dünyasının marjinal girişimlere karşı sağduyu çağrısı yaptığını ileri sürdü.

Yüzlerce akademisyenin AKP’nin rektörlerine karşı yaptıkları açıklamalarla ODTÜ’lü öğrencilerin yanında olduğunu açıkladığını yazamayan gazete, yine AKP’nin rektörlerinin okul yönetimlerinin dahi haberi olmadan yaptığı açıklamaları vermekle yetindi.

Star’ın gülünç yazarı…
Manşetten ODTÜ’yü hedef alan Star gazetesinin köşe yazarlarından olan Ahmet Kekeç de bugünkü yazısında ODTÜ’yü “komik” bir yazı ile ele aldı.

Yazısında hayali bir ülkeden “bizde” diyerek bahseden Kekeç’in “bizde”si hangi ülke bilinmez, ama bahsettiği ülkenin Türkiye olmadığı ve ODTÜ’lülerin Erdoğan'ı protesto etmesi “normal” bir eylem olduğu kesin. İşte Kekeç’in yazısından bir bölüm:

Normal ülkelerde “faşistler” protesto edilir ve “protesto bir haktır” sözü anlamını bulur. Bizde, faşizme karşı savaşanlar protesto ediliyor. Normal ülkelerde “darbeciler” protesto edilir. Bizde, darbecileri deliğe tıkanlar protesto ediliyor. Normal ülkelerde darbe destekçileri, işbirlikçiler, “Paşam, daha neyi bekliyorsunuz?” diyen gazeteciler protesto edilir. Bizde, “Darbe istemeye utanmıyor musunuz? Ne biçim sivil gazetecisiniz siz?” diyenler protesto ediliyor ve “yumurtalı saldırılara” maruz kalıyor. Normal ülkelerde “işkenceciler” protesto edilir. Bizde işkenceyi “sistematik uygulama” olmaktan çıkaranlar protesto ediliyor…

(soL – Haber Merkezi)