Soner Yalçın ilk imzasını yalnız vermedi

Odatv davasında geçtiğimiz hafta tahliye olan Soner Yalçın, bugün ilk kez karakola adli denetim kapsamında imza vermeye gitti. “Birlikte imza atacağız” diyen okurlar, Yalçın’dan karakolda attığı imzadan kitaplarına da atmasını istedi ve Yalçın’ı yalnız bırakmadı.

Gazeteci Soner Yalçın, adli denetim kapsamında bugün karakola imzaya giderken okurları, dostları, sevenleri de yanındaydı.

Odatv'nin haberine göre, Levent Polis Merkezi önünde çok sayıda gazeteci, yazar, siyasetçi ve sanatçı Yalçın’a destek verdi. Rutkay Aziz, Edip Akbayram, Ataol Behramoğlu, Canan Kaftancıoğlu, Süheyl Batum, Oğuz Kaan Salıcı, Turgut Kazan, Doğan Yurdakul, Koray Çalışkan, Alper Taş, Ümit Kocasakal, Adnan Türkkan, Haluk Hepkon, Ali Sirmen, Merdan Yanardağ, Ümit Zileli, Zeynep Altıok, Şükran Soner, Orhan Bursalı, Ruhat Mengi, Yalçın Bayer, Can Ataklı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda isim karakol önündeydi.

Burada bir konuşma yapan Soner Yalçın şu ifadeleri kullandı:

Aydını Türk halkına güvenilmez olarak gösteriyorlar. Biz buna karşı çıkıyoruz. Karakol bizim karakolumuz. Haftada bir gün değil her gün de geliriz. Ama mesele bu değil. Mesele bu aydın kıyımına son vermektir artık. Nasıl milletvekilliğinin bir kürsü dokunulmazlığı varsa artık aydınımızın, gazetecimizin, sanatçımızın söz söylemesine bir dokunulmazlık istiyoruz. Gerçeği yazana, gerçeği söyleyene mutlaka eziyet ediliyor. Ya hapse atılıyor ya işsiz bırakılıyor ya da katlediliyor. Sonuç itibariyle ya da getiriliyor karakolda bakın 'güvenilmez bir adam imajı doğurmak' isteniyor. Biz bunu kabul edemeyiz. Burada olmamızın sebebi bu. Aydınımıza güveneceğiz. Aydınımızın herşeyi yazıp, her şeyi söylemesini artık kabul edeceğiz. Biz düşünsel baharı bu ülkede böyle yaratırız. Yoksa gördüğünüz gibi çölleşiyoruz. Bir kez daha karakolun önünden de söylüyorum. Biz izin alarak düşünmeyiz. İzin alarak yazmayız. Gerçek neyse ve bedeli ne olursa olsun biz o gerçeğin yanında dururuz. Durmaya da devam edeceğiz"