soL'a iki yeni dava: Bu sefer Yasin El Kadı

"Halka yalan söylemek suçtur" sözüyle yayın hayatına başlayan soL günlük yayın hayatına ara verdi, ama AKP'nin soL'la hesabı bitmedi. soL'un yaptığı, Yasin El Kadı'yla ilgili bir haberi ile Kemal Okuyan'ın bir köşe yazısına dava açıldı.

(soL - Haber Merkezi) Kısa bir süre önce haftalık haber-yorum dergisi formatına geçen soL'un günlük gazeteyken yaptığı haberleri ve yazıları yeni davalara konu oluyor. Yasin El Kadı'nın şikayetiyle "hakaret ve iftira" gerekçeleriyle açılan davaların ilki yolsuzluk iddiaları gündemdeyken yayınlanan ses kayıtlarıydı. Bilal Erdoğan'la Yasin El Kadı'nın görüştüğü ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşulduğu kayıtlar üzerine yapılan haberle ilgili olarak El Kadı, kendisine "terörist finansmanı olarak gösterilmek suretiyle hakarette bulunulduğu" iddiasıyla şikayetçi oldu. Söz konusu haber, "El Kadı istiyor, Erdoğan Rabia'dan vazgeçiyor" başlığını taşıyor. Şüpheliler arasında soL'un bir dönem genel yayın yönetmenliğini yapan Aydemir Güler, dönemin soL Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Alper Birdal ve Sorumlu Müdür Hafize Kazcı bulunuyor. Davanın ilk duruşması 3 Şubat 2015'te İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Yasin El Kadı'nın soL'a açtığı ikinci davaysa Kemal Okuyan'ın "Bu şebeke dağılır ya da dağıtılır" başlığıyla, gazete ve portalda yayımlanan köşe yazısıyla ilgili. İddianamede Okuyan'ın yazı aracılığıyla El Kadı'ya hakaret ve iftirada bulunduğu belirtiliyor. Kemal Okuyan'ın yargılanacağı davanın ilk duruşması da 3 Şubat 2015'te görülecek. Davanın iddianamesinde yazıdan şu bölüm yer alıyor:

"Şimdi Bilal'in Yasin El Kadı ile fotoğraflarına baka kalıyoruz. Yine lüks bir otelin lobisinde iş çeviriyorlar. Yasin El Kadı'nın kim olduğu açık yıllardır adı El Kaide ve Müslüman Kardeşler ile anılmış, ABD ve diğer ülkelerde hakkında soruşturma açılmış, terörist listesine konulmuş, sonra yine ABD tarafından faydalı görülünce aklanmış Suudi bir iş adamı. Tayyip Erdoğan'ın kefilim dediği ilginç bir şahsiyet."

Kemal Okuyan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız: Bu şebeke dağılır ya da dağıtılır