soL Portal'da Kasım atılımı

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik... Yaklaşık üç aydır üzerinde çalıştığımız yeni soL Portal, bu ay okurlarla buluşacak.

soL Portal'ı yenilemek, uzun bir süredir aklımızdaydı. Epey eskimiş olan şu anki sitemiz bize yetmiyordu. Kimi denemeler yaptık, içimize sinmedi. Basitçe tasarımı yenilemek değil, internet haberciliğinde herkesin gıptayla bakacağı bir atılım yapmak istiyorduk.

Temmuz ayında çok kapsamlı bir projeyi önümüze koyduk. Tüm ayrıntılarını tartıştık. Yapabileceğimize kanaat getirdik, Ağustos'ta yola koyulduk.

Önümüze koyduğumuz projeyi büyük oranda gerçekleştirebilir noktaya geldik.

Yeniliklerin bir kısmı, bir internet haber portalının olmazsa olmazlarıyla ilgili. Altyapı, donanım, okurun sitede dolaşma rahatlığı (navigasyon), kullanım kolaylığı, ferah ve rahat okunur bir site olmak... Özellikle navigasyon, şu anki sitemizde en büyük dertlerimizden biriydi. Buna, Türkiye'deki portallarda hiç denenmemiş bir sistemle yanıt ürettik.

Yeniliklerin bir kısmı, içerik sunumuyla ilgili. İnternet teknolojisinin geldiği noktada sunduğu olanaklar, Türkiye'deki internet haberciliğinde hiç kullanılmıyordu. Bunlardan hangilerinin haber sunumu için etkili olduğuna karar verdik, uygulamaya giriştik. Yeni soL Portal'da çok farklı haber biçimleriyle karşılaşacaksınız.

Tüm bunların hakkını vermemiz için, soL'un editöryel mutfağını da güçlendirmemiz gerekiyordu. Para kazanmak için değil, gerçeğin mücadelesini vermek için gazetecilik yaptığımızdan, mutfak bize asla yetmiyor, evet. Sayımız kaç olursa olsun, daha fazla kavga vermek için büyümek istiyoruz, hayata hiçbir zaman yetişemiyoruz. Yine de, aramıza yeni arkadaşlar katıldı, önceki döneme göre daha güçlü bir editör ekibiyle çalışacağız.

Ve bu arada, diğer portalların hiçbirinde olmayan gücümüzü, bizimle aynı kavgayı veren geniş okur kitlemizi soL mutfağıyla daha fazla yakınlaştırmak için kimi araçlar geliştirdik.

Sanıyoruz ki, soL Portal yenilendiğinde, Türkiye'deki internet haberciliğinde birçok site yeni arayışlara girecek, tüm mantığı tık ve dolayısıyla para kazanmak üzerine kurulmuş sitelere karşı, haberi etkili sunma ve okura kullanım kolaylığı sağlamayı dert edinmiş sitelerin sayısı giderek artacak.

Biz çok heyecanlıyız. Biliyoruz ki bizimle birlikte heyecanlanan okurlarımız da var.

Merak etmeyin, az kaldı...

soL Ekibi