soL gazetesi ekleriyle de büyük ilgi çekti

1 Ekim’de yayın hayatına başlayan soL gazetesi haftanın 7 günü gazeteyle birleşik halde çıkardığı eklerle de büyük ilgi çekti.

1 Ekim’de yayın hayatına başlayan ve okurlardan büyük ilgi gören soL gazetesi yayın içeriği ile olduğu kadar birbirinden dikkat çekici ekleriyle de beğeni topladı.

Bayilerde yerini aldığı ilk gün “soL Güncel” ekiyle çıkan soL, “Muhafazakârız da nereye kadar” başlığı ile toplumdaki muhafazakârlaşma ve bu sürece karşı direnci konu aldı.

Salı günü “Kitap” ekiyle çıkan gazete, Yordam Kitap’ın Yayın Yönetmeni Hayri Erdoğan ile yapılan dikkat çekici bir röportaja yer verdi. Ekte yer alan Saramago ve Sovyet çocuk kitap yazarı Nikolay Nosov üzerine yazılmış yazılar okurlardan büyük ilgi görürken, birçok önemli kitaba dair kısa tanıtım yazılarına yer verildi.

Çarşamba günü “Kültür” ekiyle bayilerdeki yerini alan gazetede Köy Enstitüleri'ni konu alan “Toprağın Çocukları” filminin yönetmeni Ali Adnan Özgür ile yapılmış röportaja yer verilirken, aynı sayıda filme ilişkin eleştiri yazılarına da yer verildi. Kültür ekinde yakın zamanda kaybettiğimiz Neşet Ertaş da unutulmazken, bir dönem Bursaspor’da oynayan Sırp futbolcu İvan Ergiç ile keyifli bir söyleşi de gazete sayfalarında kendine yer buldu.

Perşembe günü birbirinden ilginç konularda çıkan yazılarıyla okurdan büyük ilgi çeken “BilimsoL” ise gazetenin en dikkat çeken ekleri arasında yerini aldı.

Cuma günü “Tercüme Odası” ekiyle çıkan gazete birçok önemli konuda yazılmış olan makaleleri Türkçe'ye çevirerek okurların ilgisine sundu. Gazete dünkü sayısında ise “Bakış” adlı bir eke yer verirken, ekte medya, iktidar ve sermaye ilişkilerine dair birçok önemli değerlendirme yazısı yer aldı.

Son olarak bugün “Pazar” eki ile bayilerdeki yerini alan gazete, Beyoğlu’nda başlayacak olan “Sahaf Festivali” ile ilgili önemli bilgi ve ipuçları içerirken, birçok konuda dikkat çekici başlıktaki yazı ve haberleriyle okurlarını bekliyor.

(soL – Haber Merkezi)