soL dergisi "polis"li

soL dergisinin bu haftaki kapak konusu "polis". Dergi AKP politikalarında polis teşkilatının üstlendiği rolü sorguluyor.

soL (HABER MERKEZİ) Yeniden haftalık olarak yayınlanmaya başlayan soL dergisinin bu dönemdeki yedinci sayısı yayınlandı. "BOP'a COP takviyesi" başlığıyla yayınlanan 252. sayıda, konunun değişik boyutlarını ele alan yazılar var. Asker vesayetinin tartışıldığı bugünlerde polis vesayetinden de pekala söz edilebileceğini ifade eden dergide Halkevleri yöneticilerinin son günlerde artan polis saldırıları konusunda değerlendirmeleri de yer alıyor.

Derginin bu haftaki orta sayfa konuğu İlhan Taşcı. AKP hükümeti döneminde ihya olan "evlatları" ele alan "Babalar ve Oğullar"ı yazan Taşcı'nın anlattıkları ibret verici. Dergide kriz ve ABD Başkanlık seçimlerine ilişkin yazıların yanı sıra, Ankara'da mitinge hazırlanan Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Balkız'la bir söyleşi de yer alıyor.

soL'dan "kımız" özürü
soL Dergisi Yayın Kurulu'ndan yapılan açıklamada, derginin 252. sayısının 10. sayfasında hükümetin tarım politikalarının ele alındığı yazının başlığının yanlışlıkla "AKP kımız zararlısından beter" diye atıldığı belirtildi. Açıklamada, Nadir Öncü tarafından hazırlanan "AKP kımıl zararlısından beter" yazısındaki hatanın dergi basıldıktan sonra fark edildiği, gecikmeye yol açmaması için derginin yeniden basılmadığı ve okurlarla Nadir Öncü'nün hoşgörüsüne sığınıldığı söylendi.