Sinan Çetin atakta, Yiğit Bulut arayı kapatıyor

Sinan Çetin'in Türkçe Olimpiyatları'nın açılışında yaptığı Fethullah Gülen'i öven konuşma, Yiğit Bulut'u "eksik" hissettirdi. Bulut da bugünkü köşesini Gülen'e ayırdı.

Habertürk gazetesi yazarı Yiğit Bulut, bugün köşesinde bir yazı yazarak övgülere boğduğu Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönüşünü sağlaması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrı yaptı.

Bulut, "Türkiye sadece ekonomik olarak büyümedi ve/veya siyasi olarak genleşmedi. Bugün "Acaba Osmanlı mı doğuyor" veya "yeni süper güç" gibi yorumların arkasında ve özellikle Amerika'nın bölgeden "Biz daha iyisini yapamayız" diyerek çekilme isteğinin arkasında tek bir gerçek var: Dünya "Türk Müslümanlığı" ile tanıştı, Suudi Arabistan-İran çizgisinden Türkiye merkezine kayan bu yeni resmi sevdi ve bu gücün İslam dünyasında öne çıkmasını ve korktuğu dinamikleri de dengelemesini tercih etti" dedi.

Bulut, "Yaptığının genişliğini ve küreselliğini her geçen gün daha iyi görebileceğimiz, kavrayabileceğimiz Fethullah Gülen'i, Türkiye'ye davet etmek ve Türkiye adına yarattığı küresel gücü- küresel sentezi Türk devleti adına takdir etmek görevi Cumhurbaşkanlığı makamına düşer. Gülen yaptıklarının Türkiye tarafından bağrına basıldığını sağlığında görmeli ve Türkiye birkaç akılsız, öngörüsüz adamın bize korku pompalamak adına yarattığı 28 Şubat ayıbıyla bu şekilde hesaplaşmalıdır" sözleriyle Cumhurbaşkanı Gül'e çağrı yaptı.

(soL - Haber Merkezi)