Sevilay Yükselir'den AKP'ye Trump çağrısı: İslam âleminin enayisi biz miyiz?

AKP'ye yakın isimlerden olan Habertürk yazarı Sevilay Yükselir, ABD Başkanı Trump'ın 7 ülkenin vatandaşlarına uyguladığı vize yasağına ilişkin, "AK Parti Sözcüsü Numan Kurtulmuş bir şeyler dedi ama bence ona bile gerek yoktu. Çünkü bize ne! Pardon ama İslam âleminin enayisi biz miyiz?" dedi.

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen vatandaşlarına uyguladığı vize yasağına ilişkin bir köşe yazısı kaleme aldı.

AKP'ye yakın isimlerden olan Yükselir, Trump'ın kararı sonrası tepki göstermeye gerek olmadığını belirtirken, "Pardon ama İslam âleminin enayisi biz miyiz?" dedi.

Yükselir'in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Trump’ın bu çılgınca kararları ülkemizde de gerginlik yarattı tabii. Din kardeşliği duygusundan hareketle AK Parti tabanı, demokratlık ve özgürlükçülük ilkesinden hareketle de liberaller, sosyal demokratlar el ele Trump’lı ABD’ye tavır alınması konusunda hükümete baskı yapmaya başladı. “Susma eyy iktidar, sustukça sıra sana da gelecek!” mealinde ortak sloganlarla iktidara çağrıda bulunan kitlelerin sırf gönlü olsun, gazı alınsın diye AK Parti Sözcüsü Numan Kurtulmuş bir şeyler dedi ama bence ona bile gerek yoktu. Çünkü bize ne! Pardon ama İslam âleminin enayisi biz miyiz? Nerede bu âlemin trilyoner petrol tüccarları? Suudi Arabistan, Katar, Mısır bile Trump’a, “Hooppp! One minute!” demiyorken bize ne oluyor arkadaş? 7 ülke arasında adı olan Irak’ın başbakanı İbadi bile kendi vatandaşlarına uygulanacak ABD’ye seyahat yasağına karşılık verilmeyeceğini açıklarken biz niye dalmalıymışız meseleye! Adamın Türkiye’yle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla bir derdi yokken çemkirmenin bize ne getirisi olacak söyler misiniz? Her şeyimiz tamam, dört dörtlük, memleketimiz güllük gülistanlık da bir de Trump’ı başımıza dert mi alalım ey vatandaş!