Sevilay Yükselir 'defol git'e çok alınmış: Daha da gelmezmiş Hamburg'a...

AKP'nin yandaş kalemlerinden Sevilay Yükselir, Hamburg'da uğradığı protestoya içerleyerek "Bir daha da gelmem Hamburg'a" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Yandaş yazar Sevilay Yükselir, Hamburg'da uğradığı protestoyu köşe yazısında anlattı.

"Hem pişman oldum hem de üzüldüm. 'Keşke gelmeseydim' dedim" ifadelerini kullanan Yükselir, uğradığı protestoyu şu sözlerle anlattı:

İlk soruyu bana yöneltti moderatör Adil Yiğit. Soru genel anlamda Almanya ile Türkiye'yi demokrasi, insan hakları konusunda kıyaslamayı içeriyordu. Daha konuşmaya başlar başlamaz itirazlar, sataşmalar başladı. Ben sözü kısa kesip Erdoğan Aydın'a devrettim. O sözünü tamamladıktan sonra söylediklerine itirazım üzerine ise kıyamet koptu salonda. Dediğim şuydu: "Erdoğan Bey biz başka ülkelerde mi yaşıyoruz? Türkiye'yi öyle bir tasvir ettiniz ki sanki biz diktatörlerin hâkim olduğu bir ülkede yaşıyoruz! Siz yurtdışında yaşayan insanlara her gittiğinizde bu mealde konuşmalar yapıyorsanız vay halimize!"

Gerçekten de "Vay Halimize" değerli okurlarım. Evet. Aydın tam da salondakilerin arzuladığı bir dilden hitap ediyordu ama meseleleri yorumlayış biçimi öyle sert ve gaddarcaydı ki dayanamadım. Her şey berbattı Türkiye'de ona göre. Sünni, yobaz, alçak, rezil bir İslamcı iktidar vardı ülkede ve halkına zulmediyordu. Muhalefet için ağzını açan herkes zindanları boylayabilirdi. Keşke Aydın'ın konuşmasının tümünü deşifre edip sizlerle paylaşabilseydim.

Neyse... Sonuçta makul bir tartışma için oradaydık... Aydın'ın ifadelerine kibarca itirazımı dile getirdim. Getirmemle birlikte salon ayağa kalktı. "Defol git!" ve "çık dışarı, yuh" sesleri arasında kalakaldım. Anlatmak istediklerimi anlatamadım. O an anladım ki ben neyi ifade etmeye çalışırsam çalışayım beyhudeydi. Çünkü dinleyiciler anlatacaklarımla zinhar ilgili değildi.