Serra Yılmaz hedef tahtasında

Serra Yılmaz'ın katıldığı bir programda başörtülülerin ezildiğini düşünmediğini ve çarşaflıların kendini korkuttuğunu söylemesi, gerici basın tarafından hedef tahtasına oturtulması için yeterli oldu.

Oyuncu Serra Yılmaz Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. 12 Eylül döneminde yaşadıklarını anlatan ünlü oyuncu, ülkede dindar kesimin fazla ezilmediğini söyledi. İşkence gören insanlar varken başörtülü üniversiteye gidememenin büyük bir baskı örneği olmadığını belirten Serra Yılmaz, çarşaflıların kendisine korkutucu geldiğini söylemesi ise gerici basın tarafından hedef tahtasına konulmasına sebep oldu.

İşte Serra Yılmaz'ın açıklamaları:

Söz konusu olan birisi hedef göstermek olduğunda akla gelen ilk yayın olan gerici Haber Vaktim sitesi de "Başörtülülere 'öcü' diye hakaret eden Tiyatrocu Serra Yılmaz’ın ateist olduğu ortaya çıktı" başlığı ile Yılmaz'ın bir röportajını yayınladı. İşte Yılmazı esprili bir şekilde düşüncelerini paylaştığı ancak Haber Vaktim'e göre büyük suç unsuru barındıran ve hedef gösterilmesine sebep olan o video:

Haber Vaktim sitesi daha önce de senarist Meral Okay'ın ölümünü "O kadın öldü, kocası ile aynı kaderi paylaştı" şeklinde vermiş, büyük tepki toplamıştı.

Muhafazakar camianın saldırgan üslubu ile bilinen isimlerinden Esra Elönü de Yılmaz'a yanıt vermek için gecikmedi. "Ödün vermeyiz, senin gibilerin ödünü koparırız Serra!" diyen Elönü şu ifadeleri kullandı:

"Senin ve senin gibi hoşgörü ürkeklerini teskin etmek için 24 saat açığız. Yahu senin küstahlığının öcülüğü yanında bizimkisi eskitme kalır! Senin hoşlanmadığın örtüyle fikir açığını kapatırız diye mi korkuyorsun! Haklısın! Ha siz İtalya'daydınız değil mi? Çizmeye sığamayan buraya gelip postal düblörü oluyor Hay Allah!"

Propaganda makinesi ince çalışıyor
Serra Yılmaz'ın açıklamalarında gericiler açısından asıl rahatsız edici olanın çarşaflılardan korktuğunu söylemesinden çok "ezilen Müslüman" imajına zarar verecek ifadelerin olduğunu tahmin etmek güç değil. Ancak Yılmaz'ın açıklamalarının bu kısmı tamamen görmezden gelinerek bir çok sitede "Yılmaz başörtülülere öcü dedi" denilerek haber yapılması tesadüf değil. Yılmaz başörtüsünden değil, çarşaflılardan korktuğunu özellikle belirtiyor. Ancak gericiler de çarşafın korkutucu olabileceğini düşündüklerinden olsa gerek ısrarla Yılmaz'ın başörtülülere öcü dediği söylüyorlar. Bu basit çarpıtma bile propaganda makinesinin nasıl ince çalıştığını anlatması bakımından dikkat çekici.

(soL -Haber Merkezi)