Sebahattin ve Cem'i sonsuzluğa uğurladık...

5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'de enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir son yolculuklarına uğurlandı..

5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'de enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir son yolculuklarına uğurlanıyor. Meslek yaşamlarında hafızalara kazınan haberlere imza atan, ödüller kazanan gazeteciler Sebahattin Yılmaz Erzurum’da, Cem Emir ise Tunceli’de toprağa verildi. Cenaze törenlerinde, hükümete ve medya patronlarına tepki vardı.

İlk tören Cem Emir için DHA Tunceli temsilciliği önünde düzenlendi. Cem Emir için son görevini yerine getirmek isteyen binlerce kişi tören alanını doldurdu. Arkadaşları, sevenleri Cem hakkındaki hatıralarını ve düşüncelerini anlatırken törende duygusal anlar yaşandı. Cem'in cenazesi daha sonra alkışlar eşliğinde cenaze aracına götürüldü.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, sendikanın yanı sıra Gazetecileri Özgürlük Platformu adını da törene geldiğini belirttiği konuşmasında, Cem ve Sebahattin'in ölümlerinin gazeteciliğin ne kadar ağır koşullarda yapıldığını gösterdiğini dile getirdi. İpekçi, hükümeti de eleştirerek, “Bu acılı günümüzde de sussunlar, söz söylemesinler, başka bir şey de istemiyoruz” dedi.

Sebahattin Yılmaz, Erzurum'da toprağa verildi. Gürcükapı Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Sebahattin Yılmaz'ın ailesi, yakınları ile DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk ile meslektaşları katıldı. Daha sonra Yılmaz'ın cenazesi, asri mezarlığa götürülerek burada toprağa verildi. Gürcükapı Camisi'ndeki cenaze namazı sırasında ve Yılmaz'ın cenazesinin defninde ailesi ve yakınları güçlükle ayakta durdu.